Horsterhof groente abonnement 25 augustus 2020

Volgende groentelevering: Dinsdag 1 september  2020

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement Aubergine, Sla Komkommer en fruit.

Inhoud klein abonnement: Kievitsboon, Courgette, Sla, Komkommer en Bladkool.

Inhoud middel abonnement: Courgette, Sla, Komkommer, Bladkool of Palmkool, Groenselderij en Suikermais.

Inhoud groot abonnement:  Courgette, Sla, Komkommer, Bladkool of Palmkool, Groenselderij, Suikermais en Paprika rood.

Bericht van het land

Vorige week zat er in de grote fruittassen een heuse primeur! Eigen Meloenen! Deze week zit er een eigen meloen in elke fruittas!

De meloenen zijn 1 van de verschillende nieuwe gewassen die we dit jaar hebben geteeld als experiment in de tunnelkas. Elk jaar proberen we verschillende nieuwe gewassen uit. Dit vinden we ontzettend leuk om te doen, kijken hoe de plant zich ontwikkeld, hoe de vruchtzetting is en of we blij worden van de oogst.  De planten groeien net zoals komkommers en tomaten aan een touwtje, ze vragen behoorlijk veel verzorging om ze elke keer te snoeien en omhoog te leiden, maar het eindresultaat van een paar geurende meloenen aan de plant is natuurlijk fantastisch! Zodra er kleine barstjes boven in komen, is hij helemaal rijp.

Verder vinden de kleine pakketten ook een zakje kievitsbonen, prachtige bonen binnen in hun schilletje. Je moet ze dus eerst doppen en je eet de bonen. Deze moeten ca 30 tot 40 min gekookt worden, kook ze beter niet met zout, want dan kan het velletje knappen. Zout kun je wel later toevoegen als je de bonen bv in een saus verwerkt.

Vraagje: Zou iedereen het groentepakketten krat willen laten staan op de afhaaladressen aub? We merken dat ze erg in trek zijn… met name de middel kratten hebben we te kort en lijken snel te verdwijnen. Deze kratten zijn kostbaar. Dank voor jullie medewerking!

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard. De courgette, komkommer, aubergine, hoeven niet perse in de koelkast. Bladgewassen het liefst vochtig in een plastic zak en je kunt ze lang goed houden. 

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).