Horsterhof groente abonnement 25 Oktober 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 1 november 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit

>Prei, Andijvie, Venkel en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Prei, Knolvenkel, Andijvie, Radicchio en Zoete Bataat.
Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
> Prei, Knolvenkel, Andijvie, Radicchio, Zoete Bataat en Kivietsboon.
Groot abonnement = groot zwart krat.
> Prei, Knolvenkel, Andijvie, Radicchio, Zoete Bataat, Kivietsboon en Rode Biet.

Bericht van het land

Afgelopen zaterdag was de herfstmarkt! Het was prima weer en we zagen veel bekende en ook onbekende bezoekers op het erf. Vaak bleken dit abonnees of winkelklanten te zijn die een keer op de boerderij wilden rondkijken; fijn dat jullie er waren! Ook waren er een aantal nieuwe abonnees die we van harte welkom heten.

Eddy had de nacht voor de herfstmarkt een geslacht varken boven hete kolen laten garen. De broodjes met pulledpork vonden goed aftrek. Eline heeft een aantal rondleidingen gedaan over de tuin. Mirjam van de Middelwaard (biologische oesterzwammen, zie ook link>>) was er met informatie over het teeltproces van de oesterwammen. Deze paddenstoelen doen we af en toe ook in de pakketten! De mensen van het linnenproject (link The Linen Project>>) waren gekomen om wat te vertellen over het vlasproject. De kids konden knutselen en een broodje bakken. Bij Matthias kon zuurkool gemaakt worden en er was wat te eten en drinken.

Wij vonden het al met al een geslaagde dag. Volgend jaar houden we vast weer een herfstmarkt!

Verder kan iedereen die interesse heeft in 1 of meerdere varkensvleespakketten zich opgeven door een mail te sturen naar info@horsterhof.nl. Ophaaldag is op vrijdag 11 en zaterdag 12 november in de boerderijwinkel tussen 10.00 en 17.00 uur. De pakketten zijn ca 4 kg en kosten per kg € 15.50. Er zit o.a. in: schouderkarbonade, ribkarbonade, hamlappen, gehakt, schnitzel, verse worst, speklapjes.

Alles is gelabeld en kan zo de diepvries in.

Tijdens het winterseizoen leveren wij om de week een dubbel groente pakket. Dubbel in de zin van meer groenten en een dubbele waarde. Dit doen wij omdat de producten in het winterseizoen langer houdbaar zijn en het geeft ons de tijd om het land leeg te krijgen en het teeltseizoen af te ronden. Ook de doosjes eieren worden verdubbeld. Heb je nu 1 doosje per week, dan ontvang je er twee tijdens het winterseizoen. Dit zal elke keer op de lijsten die op het afhaalpunt liggen ook zichtbaar zijn. Heb je twee doosjes in het zomerseizoen, neem dan in het winterseizoen er 4 mee. De fruittassen blijven daarentegen enkel, dus zoals ze nu zijn. Wel worden ze om de week geleverd, tegelijk met de groenten en de eieren en hierdoor wordt het incasso bedrag lager.

Op dinsdag 8 november zal het eerste dubbele pakket, dubbele eieren en enkele fruittassen ingaan!!

De leveringen daarna zullen zijn op 22 november, 6 december, 20 december en 10 januari 2023.

Geniet van deze week en eet smakelijk! Groeten van het Horsterhof team!

Radicchio: een echt herfstgewas! Heerlijk als salade: snijd hem zo fijn mogelijk en meng er fijngesneden stukjes appel en rozijnen doorheen. Wat geroosterde zonnebloempitten of pompoenepitten erover heen. Evt walnoten en verse geitenkaas. Een dressing van balsamico, olijfolie, peper en zout (evt honing) en smullen maar!

Knolvenkel: in de soep, gestoofd of in een roerbak gerecht of rauw! Je kunt er alle kanten mee op. En maak verse venkelthee van het snij afval!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).