Horsterhof groente abonnement 26 april 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 3 mei 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Paksoi, Sla, Winterpeen en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Paksoi, Raapsteel, Sla, Winterpeen en Oesterzwammen.

Inhoud middel abonnement: Paksoi, Raapsteel, Sla, Winterpeen, Oesterzwammen en Radijs

Inhoud groot abonnement: Paksoi, Raapsteel, Sla, Winterpeen, Oesterzwammen, Radijs en Uien.

Bericht van het land

Deze week zitten er Oesterzwammen in het pakket van onze collega’s De Middelwaard uit Loo. Een biologisch bedrijf met vleesvee en oesterzwammen. Het bijzondere aan hun bedrijf is dat ze zelf al hun eigen substraat maken (de zak met o.a. stro en sporen) waaruit de oesterzwammen groeien.

Lekker om te roerbakken met wat ui en knoflook, of je geniet van een paddenstoelen roomsausje.

Verder hebben we afgelopen week mooi zonnig weer gehad om alle eerste teelten buiten te schoffelen, en de tweede teelten te planten. We hebben het volgende geplant: prei, rode bietjes, spinazie, sla, venkel, paksoi, koolrabi en kruiden. Een mooi vooruitzicht dat we dit over een tijdje buiten kunnen oogsten en weer mooie pakketten van kunnen maken!

Let op: De Groene Rijders bezorgen de komende weken alle groentepakketten met de elektrische fiets en auto. Hierdoor kunnen de pakketten wat later zijn dan anders, uiteraard nog steeds vóór 17.00 uur!

Deze week ziet u hieronder de voorkant van een flyer van een mini retraite op de Horsterhof op 27 mei a.s. Kijk voor meer info op www.energiekopladen.nl

Tot zover het boeren nieuws. Goede week gewenst en eet smakelijk!

Groeten van het Horsterhof team!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast, balkon, schuur worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).