Horsterhof groente abonnement 26 januari 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag  9 februari 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Winterpeen, Pastinaak, Kool Wit, Knolselderij, Veldsla, Spruit op Stam en fruit.

Inhoud klein abonnement: Winterpeen, Pastinaak, Kool Wit, Knolselderij, Veldsla, Winterpostelein, Raapjes, Spruit op Stam.

Inhoud middel abonnement: Winterpeen, Pastinaak, Kool Wit, Knolselderij, Veldsla, Winterpostelein, Raapjes, Spruit op Stam, Tomatenmoes en Yacon.

Inhoud groot abonnement: Winterpeen, Pastinaak, Kool Wit, Knolselderij, Veldsla, Winterpostelein, Raapjes, Spruit op Stam, Yacon, Tomatenmoes en Prei.

Bericht van het land

Ondertussen zijn er al flink wat klanten die een jaarlijkse incasso hebben i.p.v. een maandelijkse. Dit houdt in dat wij een wat groter kapitaal hebben in het voorjaar om alle kosten te dekken die nodig zijn voor de voorbereiding voor het nieuwe teeltseizoen, zoals het zaai- en plantgoed. Wij willen de klanten die dit afgelopen jaar hebben gedaan heel hartelijk danken! Mocht u ook interesse hebben om dit vanaf februari /maart te doen voor het jaar 2021, of vragen hebben laat het ons graag weten via onze email: info@horsterhof.nl.

We hebben het grootste gedeelte van de zaden binnen en we beginnen dan ook binnenkort met de eerste dingen op te zaaien zoals de tomaten, pepertjes en aubergines. We bouwen een klein kasje in de grote kas zodat het lekker warm kan worden voor de eerste groene plantjes! We zullen weer verschillende rassen opzaaien van de tomaten en pepers en deze zullen ook later op de plantjesmarkt te koop zijn!

De boerderijwinkel is vanaf januari ook elke woensdag middag geopend van 13.00 tot 17.00!

Raapjes: met de kaasschaaf dunne plakken schaven en op brood met kaas. De rapen zijn ook erg smaakvol als salade, fijn raspen bijvoorbeeld of kleine blokjes. Stoven kan ook! De rapen zijn mild en romig van smaak, heeft wel wat weg van radijs, maar is mild van smaak.

Witte kool: Altijd heel dun snijden, schuin vanaf de stronk, zodat je mooie lange slierten krijgt. Dit gaat ook goed op een groenteschaaf. Voor rauwkost kun je ook grof raspen.

Witte kool laat zich goed roerbakken, evt. op het laatst nog even na garen met een deksel op de pan.

Een uitje meebakken, evt. met wat kerrie, of stukjes wortel of reepjes groen van de prei erdoor voor wat kleur.

Met witte kool heb je ook een prachtige basis voor een groentetaart.

En wat denk je van een simpele bami, met witte kool, prei, wortel, ui. Een zakje bamikruiden en wat taug├ę.

Een salade van witte kool met een dressing van mosterd, olie en azijn of evt. mayonaise, is altijd een fris bijgerecht, en mooi met een paar blaadjes postelein en evt. wat gehakte noten, en reepjes zoetzure paprika.

Bewaartips: Alle bladgewassen kunnen in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen. Producten zoals pastinaak, spruiten, knolselderij, winterpeen, witte kool, yacon kunnen in de groenten la worden bewaard of een schuur, deze liever niet in plastic. Uien droog en relatief warm bewaren.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).