Horsterhof groente abonnement 26 juli 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 2 aug 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Stengelui, Courgette, Sla en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Stengelui, Courgette, Sla, Prei en Sperziebonen.

Inhoud middel abonnement: Stengelui, Courgette, Sla, Prei, Sperziebonen en Komkommer.

Inhoud groot abonnement: Stengelui, Courgette, Sla, Prei, Sperziebonen, Komkommer en Aubergine.

Bericht van het land

De vakantietijd is echt aangebroken! Zou iedereen willen zorgen dat als je iemand anders je pakket laat halen dat hij of zij erg goed geïnstrueerd wordt? Het is namelijk erg vervelend als het niet klopt op het afhaalpunt. Zowel voor de klant die achter het net vist, als voor ons! Bij voorbaat dank!

En in deze vakantietijd is het voor ons maximaal puzzelen om alle producten af te kunnen zetten, omdat er veel mensen weg zijn. Deze week krijgt het klein, middel en groot pakket ook een extra courgette, omdat het anders naar de varkens moet. Aangezien de varkens genoeg gewasresten hebben, kunnen wij dit niet over ons hart verkrijgen. Qua waarde gaat iedereen er dus ook overeen. Hopelijk kan iedereen het goed gebruiken! Evt een soepje van maken en invriezen!

Deze week planten we alweer de laatste plantingen voor buiten. De keren hierna zal weer in de kassen zijn en dat duurt nog wel even. Verder worden de rammenas, raapsteel en rucola nog gezaaid en dan zit alles zo’n beetje in de grond voor dit seizoen en kunnen wij ons concentreren op de gewasverzorging, onkruidbeheersing, beregening en uiteraard oogsten! En daarnaast natuurlijk de rest van de werkzaamheden!

Afgelopen zaterdag hebben wij met collega tuinders/boeren een eerste editie van de Agrilympics gehouden. Dit hebben wij gedaan op De Hondspol, een mooi bd bedrijf in Driebergen-Rijsenburg. Het was ontzettend leuk om midden in het drukke teeltseizoen een zaterdag middag/avond vrij te organiseren en nieuwe en bekende collega’s te zien. We zijn flink aan het werk gezet met trekker trek, schat je kratje, onkruiden verzamelen, kratten stapelen en een estafette met wieden, sperziebonen oogsten, vliesdoek rollen, beregening verplaatsen, splitpen zoeken, kruiwagen en trekkerband race.  Kortom, we kijken nu al uit naar de 2e editie volgend jaar!

Een fijne vakantie gewenst voor degene die weg zijn of bijna weg gaan en voor de rest: Eet smakelijk!

Een fijne week gewenst en hartelijke groeten van het horsterteam!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen. Aubergine kan evt buiten de koelkast bewaard worden.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).