Horsterhof groente abonnement 26 oktober 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 2 november 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Zoete bataat, Boerenkool, Uien wit en rood en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Zoete bataat, Uien wit en rood, Knolvenkel, Boerenkool en Prei.

Inhoud middel abonnement: Zoete bataat, Uien wit en rood, Knolvenkel, Boerenkool, Prei en Spitskool.

Inhoud groot abonnement: Zoete bataat, Uien wit en rood, Knolvenkel, Boerenkool, Prei, Spitskool en Koolrabi.

Bericht van het land

De oogst begint nu lekker op te schieten, wij hebben nog een kleine twee weken nodig om de laatste oogst van het land te trekken. En dan is op het wintervak na alles leeg. In het wintervak staan de spruitkool, boerenkool en de winterprei. Deze oogsten wij de gehele winter door.

De eerste stukken land zullen komende week al bemest en geploegd worden. Dit is vrij vroeg maar door het matige jaar qua opbrengst en teelten hebben wij een aantal stukken al helemaal leeg kunnen oogsten. De bewaarproducten als bieten en zoete aardappel zien er trouwens prima uit. De opbrengst is redelijk tot goed en de uiterlijke kwaliteit mooi! Dat is dan wel weer verassend in een jaar als dit.

Wat opvallend is dit jaar is dat er ontzettend veel bodemleven actief is in de bovenste lagen van de bodem. Eindelijk weer een jaar voor de wormen om zich gemakkelijk te verplaatsen in en op de vochtige grond.

Gnocchi met rode biet en boerenkool:

200 gr boerenkool, 2 uien, 1 teen knoflook, 500 gr rode biet, 1 pakje gnocchi (500 gr uit koelschap), zout, 50 gr boter, peper, geraspte nootmuskaat, 20 gr pijnboompitten, 100 gr geitenroomkaas.

Was de boerenkook schud droog, maak schoon en pluk in grote stukken. Pel de uien en knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Snijd de biet in staafjes. Beried de gnocchi in kokend gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Verhit de boter in een pan en fruti hierin de knoflook en ui. Voeg de boerenkool toe en bak ca 4 minuten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Giet de gnocchi af en voeg toe aan het boerenkool mengsel en bak ca 4 minuten. Rooster de pijnboompitten in een pan tot ze goudbruin zijn. Bestrooi de pan met pijnboompitten en verkruimel de geitenroomkaas erover.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard, behalve de uien.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).