Horsterhof groente abonnement 26 september 2023

Volgende groentelevering: Dinsdag 3 oktober 2023

Combi abonnement = paars krat inclusief fruit.
> Catalogna, Pompoen, Broccoli, Appel, Banaan, Sinaasappel.

Klein abonnement = blauw krat.
>Catalogna, Pompoen, Knolselderij, Sla, Puntpaprika.

Middel abonnement = groen krat.
>Catalogna, Knolselderij, Courgette, Tomaten, Broccoli en Zoete Aardappel.

Groot abonnement = zwart krat.
>Catalogna, Knolselderij, Courgette, Tomaten, Broccoli, Zoete Aardappel en Aubergine.

Bericht van het land – Belangrijk bericht!

Naast dit prachtige Horsterhof pakket, alles van eigen land, hebben we ook wat belangrijke informatieve punten voor in de agenda:

Pompoenen: Op dinsdag 3 oktober, volgende week dus leveren wij voor iedereen een zak pompoenen. Deze zak pompoenen geldt voor de eerste week van januari waarin er geen pakket wordt geleverd ivm de feestdagen en het incasso bedrag wel gelijk blijft. De zak pompoenen correspondeert met je soort pakket. Een zak met een label COMBI hoort dus bij een combi pakket. Een zak met de label KLEIN, hoort bij een klein pakket, dit geldt ook voor middel en groot. Zorg dat je de juiste zak meeneemt aub! En wellicht is het fijn om iets later dan gewoonlijk de spullen op te halen, zodat je alles in 1 keer mee kunt nemen. Groene Rijders bezorgt alle pakketten en wij zelf doen de pompoenen, maar omdat dat een flinke klus is, hebben we de dag zeker nodig. 

Als je alleen een fruittas of een doosje eieren hebt, neem je dus GEEN zak pompoenen mee.

Mocht je op vakantie zijn komende week, dan ben je welkom om tegelijk met het inlossen van je vakantie tegoed een zak pompoenen in de boerderij winkel mee te nemen. Iedereen die een proefabonnement heeft ontvangt ook een zak pompoenen op 3 oktober. En voor iedereen geldt dat als je stopt vóór 1 januari 2024 de zak pompoenen in rekening wordt gebracht.

De pompoenen kun je het beste op kamertemperatuur bewaren. Dus op een droge beetje warme plek. In ieder geval geen vochtige of koude plek. Dan worden ze snel slecht.

Dubbele pakketten: Op dinsdag 7 november wordt het eerste dubbele pakket geleverd. Dit betekent dat de inhoud van de groente aangepast wordt naar een dubbele waarde en dat we 1 x per 14 dagen leveren. Alle groenten zitten gewoon in 1 krat.

De eieren worden ook gedubbeld en de fruittassen blijven enkel. Alles wordt dus om de week bezorgd. Let op: de incasso voor de fruittassen zal dus ongeveer halveren tijdens de winterperiode en in het voorjaar, als we weer terugschakelen naar wekelijkse leveringen weer verdubbelen.

Op de volgende dinsdag komen we groente, fruit en eieren brengen:

7 & 21 november

5 & 19 december

9 & 23 januari enz.

Incasso fruittassen en eieren: We krijgen af en toe de vraag waarom de fruittassen en eieren incasso hoger is dan de maanden ervoor. Dit heeft te maken met dat er meestal 4, maar soms 5 dinsdagen in een maand zitten. De fruittassen en eieren worden per geleverde week in rekening gebracht, vandaar dat de incasso dus soms wisselt.

Vakantie tegoed: Voor iedereen die max 4 weken het pakket heeft gepauzeerd is welkom in de boerderij winkel om dit tegoed te besteden in de vorm van boodschappen. In de boerderijwinkel ligt een lijst en hierop staat je tegoed vermeldt. Let op: dit tegoed is alleen geldig in 2023, hierna verloopt het! De winkel zal open zijn tot en met 23 december 2023.

Herfstmarkt: Zaterdag 21 oktober 2023 van 10-15 uur

Wij zijn weer bezig om de herfstmarkt op de Horsterhof voor te bereiden. We organiseren deze markt aan het eind van het seizoen om met onze winkel- en pakket klanten een gezellige dag te hebben en nieuwe klanten te verwelkomen.

Er zijn die dag activiteiten (zuurkool maken, rondleidingen, voor kinderen knutselen, broodjes bakken ed.), informatie over producten en er zal wat te eten/drinken zijn. Een aantal ondernemers die betrokken zijn bij de Horsterhof komen ook met een standje (oesterzwammenteelt, vlasverwerking, fotoprints ed.).

Vorig jaar was het gezellig druk en we hopen dat het dit jaar weer een succes zal worden! De markt wordt in de schuur gehouden zodat we niet afhankelijk zijn van het weer. Houdt de weekbrief/instagram/Facebook in de gaten voor meer informatie. Graag tot dan!

Een goede week en veel kookplezier!

Catalogna: ook wel raket Andijvie genoemd. De smaak van Catalogna heeft veel weg van zijn familie de witlof. De lange puntige bladeren zijn knapperig, een beetje bitter en nootachtig van smaak. Lekker om te stoven of om te verwerken in een quiche. Hier komt een recept voor een quiche: 1 bos catalogna, 1 pakje bladerdeeg of eigen deeg (is niet moeilijk en minstens even lekker), 3 eieren, 60 ml koksroom, 1 gesnipperde rode ui, 1 tl citroeszest, halve knoflookteen en 20 gr parmezaanse kaas, fijn geraspt. Verwarm de oven voor op 180 C. Snijdt de catalogna in stukken van ca 4 centimeter. Vet een quichevorm in en verdeel hier het bladerdeeg over. Bak het bladerdeeg blind af. Meng de eieren met de room, ui, zest, knoflook en parmezaanse kaas. Leg eerst de gesneden catalogna op het deeg en hierna het eiermengsel totdat de catalogna onder staat. Ca 10 minuten afbakken in de oven.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De courgette, tomaten en paprika kunnen ook buiten de koelkast bewaard worden. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak, anders verleppen ze heel snel.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).