Horsterhof groente abonnement 27 april 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 4 mei 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Raapsteel, Paksoi, Sla en fruit

Inhoud klein abonnement: Raapsteel, Paksoi, Sla, Spinazie en Uien.

Inhoud middel abonnement: Raapsteel, Paksoi, Sla, Spinazie, Uien en Radijs.

Inhoud groot abonnement: Raapsteel, Paksoi, Sla, Spinazie, Uien, Radijs en Pastinaak.

Bericht van het land

Op dinsdag 27 april wordt er gewoon geleverd!

  • Op 7 & 8 mei en op 14 & 15 PLANTJESMARKT!!!!!–

Deze week zitten de pakketten flink vol. We hebben namelijk een goede opbrengst met de spinazie, die deze week gesneden moest worden. Dus voor de kleine, middel en grote pakketten een flinke zak vol! Mocht je het dus niet op krijgen, blancheer het en doe het in de diepvries voor een later moment.

Maak een spinazie taart met een (blader) deegje in de oven of spinazie risotto met feta is wellicht voor veel mensen ook een feestje!

We oogsten in een hoog tempo door de kassen en tunnels, dit is natuurlijk ook fijn, omdat we deze week alle lege vakken gaan schoonmaken, bemesten en klaar maken voor de tomatenplanten die bijna geplant kunnen worden. Wat gaat de tijd toch snel! Nog even en we zijn de tomaten weer volop aan het dieven en indraaien om vervolgens te dromen en uit te kijken naar de oogst….

Nog even een vraag: zou iedereen a.u.b. met een eigen tas naar het afhaalpunt willen gaan en de kratten op het afhaaladres laten staan? We merken al een tijd dat er kratten verdwijnen en dit is voor ons niet werkzaam.

Heel hartelijk dank voor jullie medewerking hierin!

De kruidentuinen zijn door verschillende mensen verzorgt; al het onkruid is gewied, er is bemest en er zijn plantjes herplant of bij geplant. De stal is weer leeg, want de koeien lopen buiten en alle vogels op het erf zijn druk in de weer om nesten bouwen. Dit voorjaar zijn er door een vrijwilliger ruim 20 zelfgebouwde kasten her en der opgehangen. Zowel voor kleine vogels zoals mezen als voor uilen en andere roofvogels.

Geniet van deze week en eet smakelijk.

Paksoi: wassen en in vieren snijden. Roosteren in een tosti-ijzer of in de oven onder de grill voor een paar minuten. Ondertussen een sausje maken van 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels tamari, 1 theelepel sesamolie als je dat in huis hebt (kan ook zonder) geraspte gember en knoflook, een beetje citroensap en een scheutje zoetmiddel zoals ahornsiroop (klein beetje suiker kan ook). Rooster ondertussen ook wat sesamzaad. Haal de paksoi uit de grill/tosti ijzer en doe het sausje erover heen en daarna de sesamzaadjes. Een heel simpel en snel recept, maar heel lekker!

Raapsteel: heel lekker in een stamppotje maar als verse salade is hij ook erg smaakvol. Wassen en fijn snijden en op smaak maken met wat noten en sinaasappel en een dressing van azijn en honing. Maar ook met de raapsteel salade kun je veel variëren in opmaak. Rozijnen erdoor of juist hartig houden met feta bijvoorbeeld.

Bewaartips: Alle bladgewassen kunnen in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Liefst dan wel wassen met biologisch wasmiddel en geen wasverzachter! Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen. Producten zoals winterpeen, knolselderij en bieten kunnen in de groenten la worden bewaard of een schuur, deze liever niet in plastic.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).