Horsterhof groente abonnement 27 juni 2023

Volgende groentelevering:Dinsdag 4 juli 2023

Combi abonnement = paars krat inclusief fruit.
> Bosui, Spitskool, Snijbiet, Banaan en Nectarines.

Klein abonnement = blauw krat.
>Bosui, Sla, Spitskool, Snijbiet en Courgette.

Middel abonnement = groen krat.
>Bosui, Sla, Spitskool, Snijbiet, Courgette en Koolrabi.

Groot abonnement = zwart krat.
> Bosui, Sla, Spitskool, Snijbiet, Courgette, Koolrabi en Bosbiet.

Bericht van het land

Wat een prachtige afgelopen week met op dinsdag 2 flinke regenbuien en op donderdag weer regen! Wat waren wij blij, zo ook alle groenten, struiken, bomen en dieren! Nu is het weer warm en droog en zeker vandaag met die wind, droogt de grond weer snel op. Maar dat is nu prima, omdat er vocht in de bodem zit. Dan kunnen wij weer sperziebonen zaaien en het plantgoed zoals o.a. rode bieten planten.

De courgette planten beginnen ook te produceren, dus de oogst zit nu in een deel van de groentepakketten, een ander deel is bij een collega gekocht. Het gat tussen oogsten in de kassen en buiten is dit jaar dus groter geworden dan normaal omdat we buiten later gestart zijn.

En wat fijn dat iedereen de vakantie zo fijn via onze website doorgeeft! Dit werkt heel handig voor ons. Bedankt!

Eet smakelijk en een goede week gewenst! Hartelijke groet van de pakkettenploeg!

Snijbiet: in de oven: fijn snijden en even stoven, samen met ui en knoflook. Intussen pasta, aardappels of rijst koken, gewoon waar je het meeste zin in hebt. En dan de snijbiet even laten uitlekken. Je kunt een ovenschaal vullen door laagjes te maken en eindigen met wat ei en geraspte kaas, je kunt ook eerst een deeg maken/bladerdeeg gebruiken en een quiche van maken. Vele variaties zijn mogelijk.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak, anders verleppen ze heel snel. De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).