Horsterhof groente abonnement 27 september 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 4 oktober 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

>Suikermais, Sla, Rode Biet en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Andijvie, Suikermais, Spitskool, Sla en Rode Bieten.


Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
> Andijvie, Suikermais, Spitskool, Sla, Rode Bieten en Sperziebonen.


Groot abonnement = groot zwart krat.
> Andijvie, Suikermais, Spitskool, Sla, Rode Bieten, Sperziebonen en Uien.

Bericht van het land

Ondertussen staan ook de rode bieten allemaal in de koelcel en worden de eerste kasgewassen zoals de komkommers alweer geruimd. De oogst is voorbij. Ze maken plaats voor de veldsla en de winterpostelein. De druppelslangen worden opgeruimd, planten gaan eruit, de grond wordt bemest, beregend en gefreesd en zo weer klaargelegd voor de volgende teelt.

Geniet van deze week en eet smakelijk! Groeten van het Horsterhof team!

Ondertussen zijn wij bezig met de voorbereidingen voor de herfstmarkt: Zet de datum alvast in de agenda; zaterdag 22 oktober 2022 van 10 tot 16.00! Verdere info volgt nog!

Er zijn nog plekken beschikbaar voor Rundvlees pakketten: schrijf je nu in voor een 1 of meerdere rundvleespakketten. Het vlees is per stuk verpakt en gelabeld en kan zo de diepvries in. Denk aan gehakt, verse worst, hamburgers, braadvlees, entrecôte, biefstuk, soepbotten, riblappen e.d. We maken pakketten van ca 4 kg en het vlees kost per kg € 17,50. Ophalen kan alleen op vrijdag 14 en zaterdag 15 Oktober Tussen 10.00 en 17.00 uur in de boerderijwinkel (betalen kan zowel contant als met pin). Schrijf deze data goed in je agenda! We hebben geen diepvriesmogelijkheid. Graag tot snel!

Suikermais: Pan water koken en daarna de mais er in doen. Geen zout toevoegen en een paar minuutjes laten koken, vooral niet te lang anders wordt hij taai en droog. Na het koken evt op smaak maken met een klontje boter en kruidenzout en kluiven maar ???? Mocht je hier niet van houden, kun je natuurlijk ook de mais eraf snijden en evt nog in een ander recept gebruiken.

Rode Bieten: in zijn geheel met schil koken en daarna de schil eraf halen en bijvoorbeeld een salade van maken, maar je kunt hem natuurlijk ook warm eten met deze frisse dagen.

Zelf schil ik de bieten en snijd ze in kleine blokjes om ze vervolgens te stoven in een koekenpan. Paar halve tenen knoflook, wat zout en tijm of rozemarijn erbij en je hebt in ca 15 minuten een heerlijk bietengerecht.

Andijvie: lekker in een stamppot. Evt met spekjes en ui erdoorheen of een vegetarische versie. Het lekkerst is hij als je hem snel eet en niet te lang laat liggen.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen. Suikermais kan buiten de koelkast.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).