Horsterhof groente abonnement 28 mei 2024

Volgende groentelevering:dinsdag 4 juni 2024

Combi abonnement = paars krat.
> Sla, Snijbiet, Andijvie en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
> Sla, Snijbiet, Andijvie, Knolvenkel en Paksoi.

Middel abonnement = groen krat.
> Sla, Snijbiet, Andijvie, Knolvenkel, Bosbiet, Paksoi.

Groot abonnement = zwart krat.
>Sla, Snijbiet, Andijvie, Knolvenkel, Bosbiet, Paksoi en Broccoli.

Bericht van het land

Deze week weer een pakket vol met groene bladgroenten. De andijvie was eigenlijk gepland voor volgende week, maar omdat hij anders deze week zou gaan schieten, hebben we de boel nog even om gegooid en voor iedereen een krop andijvie geoogst. Dit is echt boeren; je hebt een planning gemaakt van tevoren wanneer je zaait, plant en oogst, maar in de praktijk moet je altijd de boel in de gaten houden en op tijd schakelen. Als je de bladgroenten vochtig in een plastic zak in de koelkast bewaard gaat het prima, waarbij de snijbiet wel het eerst gegeten wil worden.

Nu de temperaturen wel omhoog gaan, is het een goed idee om het groentepakket op dinsdagen op te halen, dit ivm de kwaliteit, maar ook is het fijner voor de afhaalpunten.

Afgelopen weken hebben we via een aantal klanten vernomen dat de levertijden van Groene Rijders nogal verschillen en je soms voor niks op het afhaalpunt bent, omdat er nog niet bezorgd is. Dat is natuurlijk niet fijn. We zijn in contact met Groene Rijders hierover om dit wat beter af te stemmen. Groene Rijders had de afgelopen weken wat uitdagingen ivm zieken en kapotte wagens, dus vandaar dat ze dan wat later zijn. De uiterlijke deadline is dat alle pakketten op dinsdag om 17.00 uur bezorgd zijn, dit wordt gelukkig wel gehaald!

Geniet van je pakket en een goede week gewenst! Matthias en Eline

Snijbiet: lekker door de lasagne. Even roerbakken met bv ui, knoflook, wortels en dan als saus gebruiken. Dit kan natuurlijk ook met rijst, pasta of andere granen. Ook kun je volgens onze stagiaire Vivianne een heerlijke linzen snijbiet soep maken!

Andijvie: in een stamppotje, als salade met sinaasappel, noten en verse geitenkaas, gestoofd met andere groenten in combinatie met rijst. Of andijvie rolletjes in de oven, met een mengsel naar smaak.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De bladgroenten het liefst vochtig in een plastic zak. Als je ze vergeet af te dekken dan drogen ze snel uit en worden ze slap.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).