Horsterhof groente abonnement 28 september 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 5 oktober 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Suikermais, Courgette, Groenselderij of Palmkool en fruit.

Inhoud klein abonnement: Groenselderij, Suikermais, Komkommer, Rode Biet, Palmkool.

Inhoud middel abonnement: Suikermais, Rode Biet, Palmkool, Andijvie, Sla, Courgette.

Inhoud groot abonnement: Suikermais, Rode Biet, Palmkool, Courgette, Sla, Prei, Broccoli.

Bericht van het land

Ook deze week houden we alle informatie nog in het weekbericht. Ook voor de nieuwe klanten is het fijn om een overzicht te houden met wat er komen gaat.

Daarnaast hebben we nog een andere flyer in de bijlage toegevoegd en dat is een uitnodiging voor een Oogst – TOUR! Dit is voor iedereen die het leuk vindt!

Wij zelf gaan een zuurkoolworkshop doen!!!

Geniet van deze week en eet smakelijk.

Hartelijke groeten van iedereen van de Horsterhof

  • Dinsdag 12 oktober zal er voor iedereen die op 12 oktober een groente abonnement heeft een zak pompoenen bij zitten. Deze zak pompoenen vertegenwoordigt de waarde van 1 groenten pakket die geldig is voor de 1e week van januari 2022, waarin er geen pakket wordt geleverd i.v.m de feestdagen. Hierdoor kan de automatische incasso doorlopen. Als je een combi pakket hebt, dan ligt er een zak pompoenen klaar met een label Combi erop. Kleine pakketten ontvangen een zak met klein erop. Middel – middel en Groot – groot. Let dus a.ub. echt goed op dat je je eigen zak pompoenen meeneemt!

Alle mensen die op 12 oktober in een proefmaand zitten ontvangen ook een zak pompoenen. Mocht je na deze proefmaand graag je pakket beëindigen, dan wordt deze zak pompoenen alsnog in rekening gebracht omdat hij geldig is voor de 1e week van januari 2022. De Pompoenen zijn lang bewaarbaar, liefst op een droge plek en relatief warm.

  • Tijdens het winterseizoen schakelen wij over op de tweewekelijkse levering van de groente pakketten. Op dinsdag 9 november zal het eerste dubbele pakket ingaan. Dit betekent dat de waarde van de pakketten gedubbeld wordt en iedereen dus een flinke hoeveelheid groente krijgt. De eieren zullen ook worden verdubbeld. De fruittas blijft enkel. Je ontvangt dus 1 keer in de 14 dagen een fruittas, tegelijk met de levering van de groente en eieren. Het incasso bedrag voor de fruittassen zal dus halveren en in het voorjaar als wij weer naar wekelijkse leveringen omschakelen weer verdubbelen. Mocht je graag 2 fruittassen of een grotere bestellen tijdens het winterseizoen, stuur ons dan graag een mail.
  • Binnenkort gaan we varkensvlees pakketten maken en iedereen die interesse heeft in mooi smaakvol vlees, kan zich inschrijven op 1 of meerdere pakketten. De ophaaldag is op 5 en 6 november in de boerderijwinkel tussen 10 uur en 17.00 uur. Als je je inschrijft, zorg a.u.b. dat je deze data scherp in de gaten houdt en daadwerkelijk je pakket kan komen ophalen. In de boerderijwinkel kun je contant of per pin betalen. De pakketten zullen ca 3,5 kg wegen en het vlees kost per kg € 14,50.
  • We hebben er een nieuw afhaalpunt bij: op de Rijnstraat nr 9 in Arnhem is een leuke Kids Foodstore geopend; Okae for Kids! De winkel is geopend van 10 tot 17.00 uur van dinsdag t/m zaterdag en mocht u graag overstappen naar deze locatie, laat dat gerust weten!
  • Vakantietegoed: voor degene die nog een vakantie tegoed heeft openstaan van dit jaar, kan deze nog inwisselen in de boerderijwinkel in de vorm van boodschappen. Dit tegoed is geldig tot ca half december 2021. Het tegoed verloopt op 1 januari 2022!

Palmkool: een groente die oorspronkelijk uit Italië komt en qua smaak lijkt op boerenkool. Het is een groente die wat minder bekend is, maar je kunt er alle kanten mee op:

  • In de oven met aardappel, pasta, rijst en parmezaanse kaas.
  • In een soep met stukjes aardappel, ui, knoflook of juist met bonen en stukjes worst. Er zijn op internet vele recepten te vinden.
  • Gestoofd is hij ook erg smaakvol. Goede combinatie met schijfjes wortel, ui en prei.
  • Zelfs in de stamppot is hij lekker.

Gestoofde Bieten: Schillen en in kleine stukjes snijden. Even kort aanbakken in olie, kokosvet of boter (gewoon wat je fijn vind) en dan een scheut water erbij. Je kunt er rozemarijn of tijm en knoflook door heen doen. Een lekker recept en in ca 15 minuten gaar.

Bewaartips: de courgette bewaar je het best buiten de koelkast op een koele donkere plek. In de koelkast gaat er veel smaak verloren. De sla, bieten, groenselderij, palmkool, andijvie kunnen het beste in een vochtige doek of zakje in de groentelade van de koelkast worden bewaard.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).