Horsterhof groente abonnement 29 juni 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 6 juli 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Sla, Bospeen, Komkommer en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Sla, Bospeen, Komkommer, Venkel en Bosui.

Inhoud middel abonnement: Sla, Bospeen, Komkommer, Venkel, Bosui en Koolrabi.

Inhoud groot abonnement: Sla, Bospeen, Komkommer, Venkel, Bosui, Koolrabi en Spitskool.

Bericht van het land

Het is behoorlijk groeizaam weer, veel vocht en hoge temperaturen. Zowel buiten als in de kassen doen de gewassen het goed. Het zijn van die dagen waarop wij elke dag de komkommers moeten indraaien om te voorkomen dat ze van het touwtje af groeien. Inmiddels plukken wij er flink van ondanks de iets kortere lengte deze week, wel voldoende voor al de pakketten komkommer.

Komende week de eerste bosbieten en tuinbonen!

  • Wij zijn op zoek naar een extra vrijwilliger om ons op de maandag te versterken. Vind jij het leuk om te helpen met oogsten, afwegen, pakketten maken en meer te begrijpen van hoe het groentepakket tot stand komt? Kom een keertje mee draaien en word onderdeel van het pakkettenteam op de leukste dag van de week!
  • En aanstaande vrijdag en zaterdag is het vleespakketten ophaaldag!

Een goede week gewenst!

Bewaartips: Alle bladgewassen kunnen in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Liefst dan wel wassen met biologisch wasmiddel en geen wasverzachter! Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen. Producten zoals wortels en spitskool kunnen in de groenten la worden bewaard of een schuur, deze liever niet in plastic. Uien graag warm en droog bewaren. Bosui wel weer verpakken en in de koelkast.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).