Horsterhof groente abonnement 29 oktober 2024

Volgende groentelevering:dinsdag 5 november 2024

Combi abonnement = paars krat.

> Raapsteel, Spitskool, Paprika en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
> Radicchio, Spitskool, Tomaten, Paprika en Gember.

Middel abonnement = groen krat.
> Raapsteel, Radicchio, Spitskool, Paprika, Knolvenkel en Prei.

Groot abonnement = zwart krat.
> Raapsteel, Radicchio, Spitskool, Paprika, Broccoli en Prei.

Bericht van het land

De glazen kas en één van de tunnelkassen hebben we opgeruimd: tomaten en aubergines eruit, mest en compost opstrooien en inwerken, en winterpostelein er weer in. Laat de winter maar komen! Verder hebben we deze week weer raapstelen in het pakket en dit zijn voor de meeste pakketten ook de laatste voor de winter. Deze week zit er ook radicchio in het pakket, een heerlijk bittere groente die goed in een herfstige salade past, zie het recept hier onder. De radicchio staat er goed bij dit jaar en zal nog een keer terug komen in het pakket.

Deze week zit er gember in het pakket voor de kleine pakketten. Elk jaar proberen we één of meerdere nieuwe gewassen uit waarvan een enkeling een succes blijkt. We zijn erg blij met hoe de gember is gegroeid in de kas, volgend jaar weer! De gember is vers en met loof. Alles van de plant is eetbaar, maar let op de loofstengel is vezelig en kan dus het beste net als citroengras mee gestoofd worden in een gerecht of voor de thee gebruikt. De bladeren zijn wat malser en minder scherp dan de wortel, dus hak ze gerust fijn en gebruik ze als smaakmaker!

Iedereen een goede week gewenst en geniet van de groenten!

Radicchio en spitskool salade:
Snij de radicchio en spitskool in fijne repen, snipper een sjalot en voeg een appel in stukjes toe en gebroken walnoten naar smaak. Eventueel verse geitenkaas er overheen, of ansjovis.

Als dressing een balsamico vinaigrette: meng 2 delen vierge olijfolie met 1 deel balsamico azijn in een potje, voeg 1 eetlepel mosterd en honing toe, zout en peper naar smaak en voor de liefhebber een rauwe teen geperste knoflook. Zet deksel op het potje en goed schudden, hierdoor ontstaat er een reactie van azijn met olie waardoor de vinaigrette de goede consistentie krijgt.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De bladgroenten het liefst vochtig in een plastic zak. Als je ze vergeet af te dekken dan drogen ze snel uit en worden ze slap.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.)  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).