Horsterhof groente abonnement 3 Mei 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 10 mei 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Paksoi, Snijbiet, Radijs en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Paksoi of Raapsteel, Sla, Snijbiet, Andijvie en Radijs

Inhoud middel abonnement: Paksoi of Raapsteel, Sla, Snijbiet, Andijvie, Koolrabi en Radijs.

Inhoud groot abonnement: Paksoi of Raapsteel, Snijbiet, Sla, Andijvie, Radijs en Koolrabi.

Bericht van het land

Aankomend weekend is het plantjesmarkt op de Boerderij, Vrijdag en Zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Hopelijk voor velen van jullie weer een reden voor een bezoekje aan de Horsterhof.

Wij verkopen op deze dagen heel veel zelfgekweekt plantgoed, van bloemen tot kruiden en tomaten, maar ook bijzondere groenten en kruiden zowel één als meerjarige soorten. Het gaat voornamelijk om soorten die wij zelf jaarlijks op de tuin planten.  Los van al het plantgoed is er een koffie kraampje en zijn er een aantal leuke activiteiten voor de kinderen, zoals: keramiek potjes schilderen en zaaien om mee te nemen, eierdoosplantenbakjes zaaien en broodjes bakken boven een vuurtje.

Wij hebben op deze dag als boeren even tijd voor de hobby tuinier, met tips om die grindtegels uit je tuin te wippen en natuurlijk over wat te kunnen planten.

De totale opbrengst van deze plantjesmarkt gebruiken wij voor de crowdfunding van de kippenkar!

Wij hopen dat jullie het leuk vinden om even langs te komen voor de plantjes, voor de boerderijwinkel of gewoon voor de gezelligheid.

Let op: De Groene Rijders bezorgen de komende weken alle groentepakketten in en rondom de stad met de elektrische fiets en auto. Hierdoor kunnen de pakketten wat later zijn dan anders, uiteraard nog steeds vóór 17.00 uur!

Tot zover het boeren nieuws. Goede week gewenst en eet smakelijk!

Groeten van het Horsterhof team!

Radijs: het blad van de radijs is voortreffelijk gezond! Dus afspoelen, fijn snijden en op je boterham of door de salade. Of als je ergens een mooi stukje natuur hebt in of rondom je tuin, pluk wat paardenbloemen of blad en meng dat ook door je salade.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast, balkon, schuur worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).