Horsterhof groente abonnement 3 september 2024

Volgende groentelevering: dinsdag 10 september 2024

Combi abonnement = paars krat.
> Groenselderij, Sla, Prei en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
> Groenselderij, Sla, Aubergine, Prei, Courgette of Komkommer.

Middel abonnement = groen krat.
> Groenselderij, Sla, Aubergine, Prei, Sperzieboon en Andijvie.

Groot abonnement = zwart krat.
>Groenselderij, Sla, Aubergine, Prei, Andijvie, Komkommer en Courgette.

Bericht van het land

We hebben flink wat warme dagen, dus we kunnen nog flink wat onkruid aan pakken. De herfstteelten zoals de radicchio, catalogna, herfst venkel en de late teelt sperziebonen zijn afgelopen week allemaal geschoffeld en staan er weer goed bij.

Verder zijn er echt al lege stukken land te zien, deels doordat we lang niet alles hebben kunnen telen, maar ook omdat sommige gewassen geoogst zijn en hierna de groenbemesters worden in gezaaid.

Mochten jullie nog lege eierdoosjes hebben van 6 stuks hebben, we ontvangen ze graag retour! Alleen die van 6 stuks graag en geen andere maten! Alvast dank hiervoor!

Iedereen een goede week gewenst en geniet van de groenten!

Aubergine: Melanzane alla parmigiana, een heerlijke vegetarische ovenschotel met aubergines, Provolone en Parmezaanse kaas! Op het internet staan genoeg recepten van deze Italiaanse klassieker.

Of juist aubergines grillen in de oven of in de pan. In dunne plakken snijden en besprenkelen met olijfolie en gerapste knoflook.

Andijvie: Napolitaanse andijvie recept: schoonmaken en fijn snijden (niet té fijn). Pak een hapjespan en rooster hier pijnboompitten in. Doe de pitten in een aparte kom en doe een flinke scheut olijfolie in de pan. Snij de knoflook doormidden en fruit deze in de olie. Voeg dan de andijvie hierbij. Roer het een beetje door en laat het slinken. Als de andijvie geslonken is doe je de stukjes ansjovis, de geroosterde pijnboompitten, de ontpitte olijven en de kappertjes en eventueel de krentjes erbij. Strooi er daarna peper en zout overheen.

En uiteraard gaat er niks boven een stamppotje rauwe Andijvie!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De bladgroenten het liefst vochtig in een plastic zak. Als je ze vergeet af te dekken dan drogen ze snel uit en worden ze slap.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.)  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).