Horsterhof groente abonnement 30 april 2024

Volgende groentelevering:dinsdag 7 mei 2024

Combi abonnement = paars krat.
> Sla, Raapsteel, Paksoi en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
>Sla, Raapsteel, Paksoi, Snijbiet en Rode Biet.

Middel abonnement = groen krat.
> Sla, Raapsteel, Paksoi, Snijbiet, Rode Biet en Uien.

Groot abonnement = zwart krat.
>Sla, Raapsteel, Paksoi, Snijbiet, Rode Biet en Uien.

Bericht van het land

Vandaag weer gevulde kratten met volop voorjaarsgroen. Na de winter is het heerlijk om weer verse groenten te kunnen eten, alhoewel we ook beseffen dat het in deze periode van het jaar meestal even stevig door eten is!

Maar de raapstelen die er nu volop zijn, genieten we nu maar van, want daarna zijn ze er ook niet meer. Raapsteel pannenkoeken is een van de favorieten bij ons thuis. Je bakt gewoon pannenkoeken en doet daar fijn gesneden rauwe raapsteel in, evt met verse geitenkaas of gewone kaas).

Of fijn gesneden door een omelet, in de salade, stamppot of zelfs soep is heel lekker!

Ondertussen is de temperatuur eindelijk gestegen en begint het droger te worden, dus wij worden hier heel blij van! Er is eindelijk zicht op dat we volop buiten aan de slag kunnen. En daarnaast zijn we natuurlijk bezig met de voorbereidingen voor de plantjesmarkt, daar hebben we zin in! De weersvoorspellingen zien er gunstig uit, we hebben volop planten en er is koffie, thee en taart!

Qua bezorging werken wij samen met Groene Rijders, zij fietsen / rijden met elektrische fietsen/auto’s rond om alle groenten pakketten te bezorgen. Enige tijd geleden hebben zij de routes wat aangepast, waardoor sommige afhaalpunten wat later op de dag bezorgd worden. De garantie is dat de pakketten uiterlijk om 17.00 uur worden bezorgd. Vaak is Groene Rijders eerder, maar soms ook pas vlak voor 17.00 uur.

  • De jaarlijkse plantjesmarkt die we organiseren zal op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 2024 gehouden worden. Wij hebben er al zin in!
  • Geef graag je vakanties door via https://horsterhof.nl/groentepakket-pauzeren/. Op deze manier hebben wij alle gegevens op de goede plek. Tevens is hier ook te lezen hoe onze vakantieregeling werkt.
  • En goed om te weten: we zullen op de vrijdag voorafgaand van de levering van de groentepakketten de indicatie voor het groentepakket op onze website gaan zetten, zodat iedereen vast rekening kan houden met de boodschappen. We zeggen er wel bij dat dit een indicatie is, omdat met name in het voorjaar en zomer qua oogst het altijd wel anders uit kan pakken qua hoeveelheden of kwaliteit. En omdat alles vers geoogst wordt op de maandag, kan de uiteindelijke inhoud dan toch nog wat verschuiven.

Paskoi: in vieren snijden en onder de grill leggen. Wij grillen de paksoi in ons iets wat grote tosti apparaat. Voor de dressing: 1 gesnipperde ui fruiten in een steelpannetje met een dikke bodem met wat olie of boter. Rasp 2 cm gember en 1 teentje knoflook erboven en voeg 1 tl sesamolie, 2 el sojasaus en 1 el citroensap. Proef even en evt op smaak maken met een druppel zoetstof. Rooster intussen sesamzaad. Serveer de gegrilde paksoi met saus en sesamzaad!

Snijbiet: is een leuke groente die op dezelfde manier te gebruiken is als spinazie. Snijbiet heeft qua teelt veel minder mest nodig en hij kan ook een paar keer geoogst worden.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De bladgroenten het liefst vochtig in een plastic zak. Als je ze vergeet af te dekken dan drogen ze snel uit en worden slap.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).