Horsterhof groente abonnement 30 augustus 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 6 september 2022

Combipakketten = klein donkerblauw krat inclusief fruit

>Tomaten, Courgette, Komkommer, Venkel en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Tomaten, Courgette, Aubergine, 2 x Knolvenkel en Andijvie.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
> Tomaten, 2x Courgette, Komkommer, Sla, 3 x Knolvenkel en Andijvie.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> Tomaten, 2x Courgette, Komkommer, Sla, 3 x Knolvenkel, Andijvie en 2 Punt Paprika.

Bericht van het land

Iedereen is ondertussen wel op de hoogte denk ik van de droogte die er heerst, maar op de Horsterhof is het nog nooit zo droog geweest als dit jaar!

Ondanks de beregening die continu draait, blijft het maar uit drogen. Er zitten overal grote scheuren in de grond en er zijn flink wat gewassen die er last van hebben. Groenten zoals de knolvenkel, andijvie, groenlof, radicchio schieten erg snel (dit betekent dat er een bloeistengel in komt en niet meer lekker is om te eten) en we hebben zelfs al 2 bedden venkel moeten afmaaien, omdat deze nog erg klein was, maar door de hitte meteen is gaan schieten. Erg jammer.

De pompoenen zijn nu al aan het afrijpen en dat heeft ook alles met dit jaar te maken, ze zijn al volop oranje door de vele zon uren en het blad sterf af door de droogte. Ondanks alles zijn we blij dat we toch mooie producten kunnen leveren aan iedereen!

Een fijne week gewenst en hartelijke groet, Matthias & Eline en het hele Horsterteam!

Mochten jullie nog nette schone eierendozen van 6 stuks retour kunnen doen, dan heel graag. We gebruiken ze graag opnieuw. Heel hartelijk dank.

In de fruittassen deze week: Juttepeer, een zeer oud peren ras met zijn herkomst vermoedelijk uit Nederland. De peer is heerlijk als handpeer met een bijzonder aroma en zoetzure smaak. De schil is wat stug dus het best even schillen. Wanneer de peer nog stevig is, is deze ook goed te stoven.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).