Horsterhof groente abonnement 31 augustus 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 7 September 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Tomaat, Aubergine, Rode biet, en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Tomaat, Groenselderij, Rode biet, Knolvenkel en Courgette.

Inhoud middel abonnement: Tomaat, Groenselderij, Rode biet, Knolvenkel, Courgette en komkommers.

Inhoud groot abonnement: Tomaat, Prei, Rode biet, Knolvenkel, Courgette, Komkommers, Pepertjes en Aubergine.

Bericht van het land

Wij hebben de zomer een beetje gemist dit jaar maar de herfst staat voor de deur. Gelukkig is de herfst een van de mooiste seizoen die er is op de boerderij, waar wij elk jaar enorm naar uit kijken. De oogsttijd, enorme diversiteit aan groenten en het afronden van het buitenteeltseizoen. De kans op droge dagen wordt steeds kleiner en er hangt veel vocht in de lucht. De laatste snee hooi moet nog gemaaid, Timing is alles zeggen wij dan.

De bewaargewassen oogsten is een enorme klus, tonnen met bieten, zoete bataat en knolselderij worden in de koelcel gebracht. Wij maken zuurkool, de varkens worden geslacht en niet te vergeten de veldsla, winterpostelein en landkers worden geplant in de kassen.

Kortom als de zomer geen feest is, verheugen wij ons vast op de herfst!

Geniet, eet smakelijk en een goede week!

Rode biet: lekker om rauw in een salade te verwerken. Schil de bietjes en rasp ze op de fijnste stand. Meng er een bosui of gewone ui doorheen. En op smaak maken met stukjes augurk, mayonaise, yoghurt en peper en zout.

Je kunt de bieten ook eerst schillen en in kleine stukjes snijden en dan ca 10 min stoven met tijm, knoflook en wat zout. Dan zijn ze snel klaar en smaken ze heerlijk.

Venkel/courgette soep: Snel, makkelijk en heerlijk: was de groenten en snijd ze in grove stukken. Roerbak ui en knoflook, voeg de courgette en venkel toe en voeg wat bouillon toe. Even laten koken totdat het gaar is. Pureren met de staafmixer en op smaak brengen met peper en zout. Evt room erdoor heen om het extra romig te maken.

Bewaartips: de tomaat, komkommer, aubergine bewaar je het best buiten de koelkast op een koele donkere plek. In de koelkast gaat er veel smaak verloren. De prei, rode biet en knolvenkel kunnen het beste in een vochtige doek in de groentelade van de koelkast.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).