Horsterhof groente abonnement 31 Mei 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 7 juni 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Bosui, Paksoi, Sla en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Bosui, Sla, Andijvie, Paksoi en Koolrabi.

Inhoud middel abonnement: Bosui, Sla, Andijvie, Paksoi, Koolrabi en Spitskool.

Inhoud groot abonnement: Bosui, Sla, Andijvie, Paksoi, Koolrabi, Spitskool en Knolvenkel.

Bericht van het land

Alle buitenteelten komen echt goed op gang. We hebben bijna alles voor het groentepakket van buiten geoogst deze week!! Alleen de spitkool en venkel komt nog uit de tunnelkas. Het is mooi rustig weer en dat is bevorderlijk voor de groei. De gewassen hebben de kans om rustig te groeien door zo’n mooi klimaat!  De vruchtgewassen zoals de komkommer, augurken, paprika’s, chilipepers en aubergine zijn vorige week allemaal geplant en goed aangeslagen. We werken nu regelmatig in de kassen om alle planten in te draaien, te dieven en het onkruid te wieden. Daarnaast zijn we ook buiten volop bezig met planten, schoffelen, wieden en natuurlijk oogsten.

De koeien die tijdelijk bij de Middelwaard stonden tijdens het stalseizoen zijn weer terug, dus het weiland wordt weer begraast en ziet er gezellig uit!

Alle fruittassen en combi pakketten hebben eigen aardbeien gekregen! Geniet ervan!

Oproepje: Wij zijn op zoek naar zaterdaghulpjes om het huidige team van 2 te versterken. Het liefst tussen de 14 en 17 jaar. We beginnen om 9.00 uur op zaterdag. Voor meer info en interesse, stuur graag een mail naar info@horsterhof.nl

Goede week gewenst en eet smakelijk! Groeten van het Horsterhof team!

Koolrabi: een smaakvolle voorjaarsgroente die zeer geschikt is om rauw te eten. Lekker op een boterham met kaas, pindakaas, tahin of gewoon in blokjes door de salade. Mocht je het liever gekookt eten dan smaakt hij naar bloemkool/broccoli. Wij eten hem vaak rauw in plakken of schijven bij de lunch of avondeten. Maar er zijn ook leuke recepten te vinden op internet.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast, balkon, schuur worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).