Horsterhof groente abonnement 4 augustus 2020

Volgende groentelevering: Dinsdag  11 augustus  2020

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement Tomaten, Sla , Nieuwe Aardappels en fruit.

Inhoud klein abonnement: Tomaten, Snijbiet, Sla, Nieuwe Aardappels en Sperziebonen.

Inhoud middel abonnement: Tomaten, Snijbiet, Sla, Nieuwe Aardappels, Nieuw Zeelandse Spinazie en Courgette.

Inhoud groot abonnement:  Tomaten, Snijbiet, Sla, Nieuwe Aardappels, Nieuw Zeelandse Spinazie, Sperziebonen, Courgette.

Bericht van het land

Iedereen vindt deze week Nieuwe Aardappels in het pakket. We hebben een stukje aardappels gezet met verschillende rassen om uit te proberen en nu ontvangen jullie aardappels van het ras Twister. Een smaakvolle aardappel om te koken is, maar bakken werkt ook prima. Zelf bak ik ze altijd rauw in kleine stukjes met paprika poeder, knoflook, chili, kerrie en peper en zout. Heerlijk!

Wat ook lekker is om de NZ spinazie erdoor heen te bakken als de aardappels bijna gaar zijn. Op smaak maken met wat gebakken ui en evt stukjes tomaat.

De NZ Spinazie kun je helemaal gebruiken. Je kunt eerst de steeltjes fijn snijden en roerbakken en daarna voeg je het fijngesneden blad toe.

Graag willen we jullie nog informeren over de grote brand afgelopen weekend bij de autosloop in Duiven. Deze autosloop zit in de buurt van onze boerderij en hier is een grote brand geweest. Gelukkig voor iedereen was er die dag een stevige wind die alle zwarte rook precies richting Arnhem meenam i.p.v. naar onze boerderij, waardoor er geen rook kon neerslaan. Vervelend voor iedereen die deze rook over zich heen kreeg, maar voor ons als bedrijf was het een opluchting dat de rook van ons af waaide.

De sperziebonen hebben het een tikkeltje zwaar gehad met het hete weer afgelopen week, maar hebben gelukkig een goede smaak!

Iedereen een fijne week gewenst!

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard. De courgette hoeft niet perse in de koelkast. Bladgewassen het liefst vochtig in een plastic zak en je kunt ze lang goed houden. 

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).