Horsterhof groente abonnement 4 juli 2023

Volgende groentelevering: Dinsdag 11 juli 2023

Combi abonnement = paars krat inclusief fruit.
> Sla, Bosbiet, Tuinbonen, Bananen en Appel.

Klein abonnement = blauw krat.
>Sla, Bosbiet, Tuinbonen, Komkommer, Courgette of Koolrabi.

Middel abonnement = groen krat.
>Sla, Bosbiet, Tuinbonen, Komkommer, Courgette, Koolrabi.

Groot abonnement = zwart krat.
> Sla, Bosbiet, Tuinbonen, Komkommer, Courgette, Koolrabi en Groenselderij.

Bericht van het land

Ondertussen beginnen verschillende gewassen te produceren, zoals de komkommers en courgette, maar ze hebben het allemaal zwaar, omdat er veel luizen zijn dit jaar. Door het koude natte voorjaar en daarna hete droge dagen hebben de planten een zware start gehad, waardoor ze vatbaarder zijn voor luizen e.d. De oogst is dan ook lang niet op niveau zoals we gewend zijn. De komkommers zijn nu bovenaan de gewasdraad in de kas en normaal oogsten we tot deze tijd ca 10 komkommers per plant, nu zijn dat er 2 a 3 omdat er veel vruchten niet goed zijn omdat de luizen ze aangetast hebben.

Ook de courgette planten die buiten groeien hebben veel last van luizen.

Ondanks dát is het wel mooi om te zien dat er een gigantische hoeveelheid lieveheersbeestjes zijn, in alle stadia! Ei, larve, pop en lieveheersbeestje.

Eieren
Larve
Pop
Pasgeboren Lieveheersbeestje is geel!
Lieveheersbeestje

Iedereen een fijne week gewenst en geniet van de groenten!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De courgette en komkommer kunnen ook buiten de koelkast bewaard worden. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak, anders verleppen ze heel snel.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).