Horsterhof groente abonnement 4 Oktober 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 11 oktober 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit

>Spitskool, Sla, Uien en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Kievitsboon, Stengelui, Spitskool, Sla en Koolrabi.


Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
> Kievitsboon, Stengelui, Spitskool, Sla, Koolrabi en Uien.


Groot abonnement = groot zwart krat.
> Kievitsboon, Stengelui, Spitskool, Sla, Koolrabi, Uien en Knolselderij.

Bericht van het land

Deze week een belangrijk bericht: lees het goed en schrijf het aub in je agenda:

  • Pompoenen: Op dinsdag 18 oktober zal er voor iedereen een zak pompoenen klaarliggen op het afhaalpunt. Deze zak pompoenen leveren wij omdat wij in de 1e week van januari (ivm vakantie) geen pakket leveren. Omdat de maandelijkse incasso gelijk blijft, wordt er dus een zak pompoenen uitgeleverd ter waarde van 1 pakket.

Er worden 4 soorten zakken uitgeleverd, aan alle zakken zit een kaartje met combi, klein, middel of groot.

Combi zakken pompoen horen bij een combi pakket. Kleine zakken pompoen bij een klein. Middel bij middel en groot bij groot. Let alsjeblieft goed op dat je de juiste zak meeneemt en niet die van iemand anders!!

Iedereen die op 18 oktober in een proefmaand zit, ontvangt deze zak pompoenen ook. Dit doen wij omdat het anders heel snel mis gaat op het afhaaladres.

Voor iedereen geldt, mocht je je abonnement beëindigen vóór 1 januari 2023, dan wordt deze zak pompoenen nog in rekening gebracht via de incasso. De pompoenen kun je het beste bewaren op een droge, niet al te koude plek. Boven op de kast in de woonkamer of in de vensterbank is prima. Ze blijven in principe weken goed!

  • Dubbele pakketten: Tijdens het winterseizoen leveren wij om de week een dubbel groente pakket. Dubbel in de zin van meer groenten en een dubbele waarde. Dit doen wij omdat de producten in het winterseizoen langer houdbaar zijn en het geeft ons de tijd om het land leeg te krijgen en het teeltseizoen af te ronden.

Ook de doosjes eieren worden verdubbeld. Heb je nu 1 doosje per week, dan ontvang je er twee tijdens het winterseizoen. Dit zal elke keer op de lijsten die op het afhaalpunt liggen ook zichtbaar zijn. Heb je twee doosjes in het zomerseizoen, neem dan in het winterseizoen er 4 mee. De fruittassen blijven daarentegen enkel, dus zoals ze nu zijn. Wel worden ze om de week geleverd, tegelijk met de groenten en de eieren en hierdoor wordt het incasso bedrag lager.

Op dinsdag 8 november zal het eerste dubbele pakket, dubbele eieren en enkele fruittassen ingaan!!

De leveringen daarna zullen zijn op 22 november, 6 december, 20 december en 10 januari 2023.

  • Winkeltegoed: Iedereen die nog een winkeltegoed heeft van de zomervakantie willen we uitnodigen om dit tegoed te gebruiken.

Het tegoed is geldig tot en met 24 december 2022. Hierna verloopt het tegoed.

Geniet van deze week en eet smakelijk! Groeten van het Horsterhof team!

Ondertussen zijn wij bezig met de voorbereidingen voor de herfstmarkt: Zet de datum alvast in de agenda; zaterdag 22 oktober 2022 van 10.00 tot 16.00! Verdere info volgt nog!

Kievitsboon: een prachtige boon! Je dopt ze en eet de bonen. Als ze gekookt zijn kleuren ze bruinig. Een mooie boon voor bijvoorbeeld in de chili con carne of juist in soep of salades. Je kunt de gehele peul ook eerst laten drogen, bijvoorbeeld op een dienblad om de bonen er vervolgens uit te halen en deze kun je in een glazen pot een tijd lang bewaren.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen. De kievitsbonen en uien op een droge plek bewaren, buiten de koelkast.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).