Horsterhof groente abonnement 5 juli 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 12 juli 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Knolvenkel, Tuinbonen, Courgette en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Knolvenkel, Spitskool, Komkommer, Sla en Tuinbonen.

Inhoud middel abonnement: Knolvenkel, Spitskool, Komkommer, Sla, Tuinbonen en Courgette.

Inhoud groot abonnement: Knolvenkel, Spitskool, 2 st Komkommer, Sla, Tuinbonen en Courgette.

Bericht van het land

Vanaf deze week hebben neemt de Groene Weg (steenstraat 83) het afhaaladres van Slagerij Putman over. We zijn blij dat het afhaalpunt wordt voortgezet in dezelfde straat! Wel zijn we nog op zoek naar een afhaalpunt in Malburgen West, mocht iemand iets weten of zelf een goede plek hebben, mail dan graag z.s.m. naar info@horsterhof.nl. Groot voordeel: je wordt aan huis bezorgd ????.

Verder zijn de komkommers lekker in productie en oogsten we ook elke week flink wat augurken om ze weer in te maken op zoetzuur. De tomaten, aubergines en paprika’s zijn mooi aan de groei en genieten van het weer. Buiten gaan de gewassen ook goed. We zijn erg blij dat het vorige week weer geregend heeft en dat het een mooie dikke bui was tijdens het onweer.

Een fijne week gewenst en eet smakelijk!

Mochten er mensen zijn die het bericht van vorige week niet hebben gelezen, dan hierbij nogmaals.

Belangrijk:

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; ook wij komen er niet meer onderuit; de prijzen van onze eieren en fruittassen gaan omhoog.

De eieren: afgelopen anderhalf jaar hebben wij een flinke stijging van de prijs gezien en dit zal voor de meeste mensen geen verrassing zijn. De prijzen in de biologische winkels en supermarkten zijn ook allemaal gestegen. Dit heeft te maken met hogere productie kosten zoals bijvoorbeeld de granen die in het voer zitten. Wij hebben zo lang mogelijk gewacht met een prijsstijging omdat dit simpelweg voor niemand leuk is, en wij het netjes vinden om dit één maal per jaar in december aan te kaarten. Maar het is nu niet anders; per 1 juli zal de prijs voor een doosje van 6 eieren € 3,60 zijn. En let op: iedereen ontvangt dan een echt Horsterhof ei van onze eigen kippen!! De kippen kunnen elke dag buiten in de boomgaard lopen en hebben een superverblijf! Hieronder de uitnodiging voor wie het leuk vindt om op 16 juli langs te komen om de kippenkar en de kippen te bekijken!!

Fruittassen: Wij streven naar een zo divers mogelijke fruittas, met afwisseling in fruit, maar ook om een mooi gevulde tas te krijgen. Al langere tijd merken we dat het erg moeilijk is om met de hogere inkoopprijzen van het fruit een diverse fruittas samen te stellen met voldoende inhoud.  We komen nu elke keer uit op de goedkopere fruit soorten omdat simpelweg de prijzen erg gestegen zijn. Om dit even goed uit te leggen: de inkoop van veel fruit is wel met 50 % gestegen over het afgelopen jaar en hierdoor komen wij niet meer goed uit en moeten we wel mee met deze ontwikkeling. Voor ons wordt het dan ook weer mogelijk om de wat duurdere fruitsoorten in te kopen en dit in de tassen te doen zodat de diversiteit gewaarborgd blijft. Na een onderzoekje bij collega’s en biologische winkels zitten we nog steeds netjes met onderstaande vernieuwde prijzen.

Per 1 augustus kost een kleine fruittas € 9,50 en de grote fruittas € 12,50 per tas.

De groenten pakket prijzen blijven gewoon hetzelfde tot het einde van het jaar. Dat kunnen wij doen omdat wij alles zelf telen en de productiekosten bij onze manier van werken een relatief klein percentage bedraagt.

Geniet van het koken en eten, fijne week gewenst de Horsterhoffers!

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).