Horsterhof groente abonnement 5 maart 2024

Volgende groentelevering:dinsdag 19 maart 2024

Combi abonnement = paars krat inclusief fruit.
> Pastinaak, Winterpostelein, Uien, Prei, Aardappels, Waterkers, Oesterzwammen en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
> Pastinaak, Winterpostelein, Uien, Prei, Aardappels, Waterkers, Oesterzwammen en Yacon.

Middel abonnement = groen krat.
> Pastinaak, Winterpostelein, Uien, Prei, Aardappels, Waterkers, Oesterzwammen, Yacon. Groene Kool en Bloemkool.

Groot abonnement = zwart krat.
> Pastinaak, Winterpostelein, Uien, Prei, Aardappels, Waterkers, Oesterzwammen, Yacon. Groene Kool, Bloemkool en een zakje met Gember, Knoflook en Chilipeper.

Bericht van het land

Het was prachtig weer afgelopen dagen en de voorspellingen zijn nog mooier voor komende week. Dit heeft veel invloed op de werkzaamheden op de boerderij. Het is net alsof alles dan even in een stroomversnelling terecht komt en het bloed sneller gaat stromen. De kassen staan inmiddels vol en door de mooie dagen is de raapsteel al flink aan de groei. Buiten beginnen de plassen langzaam te drogen en de droge koppen staan op de ploegvoren. Voorzichtig denken wij na over de eerste grondbewerkingen maar dat gaat zeker nog wel even duren. Het land is deze winter zo ontzettend nat geweest dat het zeker langer zal duren als dat wij gewend zijn, voordat wij aan zaaibedbereiding kunnen denken. De Winterpostelein is nu helemaal op en voor iedereen is er een flinke laatste portie om de kas leeg te krijgen. De week richten wij ons op de laatste snoeiwerkzaamheden van de winter. Een paar stevige knotwilgen, een struweelhaag en een overenthousiaste bramenbush staan nog op het programma. Dit is de laatste week dat wij deze werkzaamheden kunnen verrichten want alles lijkt in razend tempo uit te lopen dit vroege voorjaar.

Voor jullie een goede week gewenst!

  • Wekelijkse pakketten gaan in op 2 april.
  • De jaarlijkse plantjesmarkt die we organiseren zal op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 2024 gehouden worden. Wij hebben er al zin in!
  • Zou iedereen het afhaalpunt zo netjes mogelijk willen achterlaten? Op sommige momenten/afhaalpunten is het soms iets te rommelig, waardoor het voor (nieuwe of andere) klanten minder leuk wordt. Dus zet netjes de lege kratten in elkaar en zorg ook dat de grijze kist weer goed dicht zit, zodat de eieren en fruittassen heel blijven. Dank jullie wel!
  • En goed om te weten: we zullen op de vrijdag voorafgaand van de levering van de groentepakketten de indicatie voor het groentepakket op onze website gaan zetten, zodat iedereen vast rekening kan houden met de boodschappen. We zeggen er wel bij dat dit een indicatie is, omdat met name in het voorjaar en zomer qua oogst het altijd wel anders uit kan pakken qua hoeveelheden of kwaliteit. En omdat alles vers geoogst wordt op de maandag, kan de uiteindelijke inhoud dan toch nog wat verschuiven.

Waterkers: verwant aan de tuinkers en heeft ook een beetje een pittige smaak. Lekker om door de salade te doen, of soep van te maken. Je kunt hem ook rauw op een boterham doen, door een omelet, stoven of smoren.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De uien, gember, knoflook, chilipeper blijven liever buiten de koelkast. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak in de koelkast als je ze even wil bewaren.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).