Volgende groentelevering: dinsdag 12 november 2024
Combi abonnement = paars krat.
> Radicchio, Sla, Winterpeen en Fruit.
Klein abonnement = blauw krat.
> Radicchio, Spitskool, Sla, Winterpeen en Koolrabi.
Middel abonnement = groen krat.
> Radicchio, Spitskool, Sla, Winterpeen, Andijvie en Prei.
Groot abonnement = zwart krat.
> Radicchio, Spitskool, Sla, Winterpeen, Andijvie, Prei, Snijbiet en Koolrabi.
Bericht van het land
Deze week en volgende week dinsdag nog enkele pakketten.
Hierna op 19 november het eerste dubbele pakket! Dit betekent dat wij de waarde van de pakketten verdubbelen, dus er zitten meer soorten groenten in je pakket.
Dit doen wij tijdens de winterperiode om meer tijd te hebben om het land leeg te halen, mest te rijden, ploegen en machines schoonmaken en doorsmeren, repareren e.d.
Tijdens de winterperiode zijn er ook meer bewaargroenten waardoor dit prima kan en dit ‘dubbele’ systeem gaat door tot ca eind maart/begin april als de verse raapsteel weer klaar is!
Dus: let op: iedereen haalt zoals gebruikelijk zijn of haar juiste pakket op, gewoon 1 kratje. Je haalt dubbele eieren op en gewoon een enkele fruittas vanaf 19 november.
5 november: enkel pakket
12 november: enkel pakket
19 november: dubbel pakket qua waarde, zit gewoon in 1 krat, dubbele eieren, dus 2 doosjes ipv 1 en de fruittassen blijven gelijk. Dus 1 tas per 14 dagen.
Daarna leveringen op 3 en 17 december en dan weer op 7 januari 2025.
Zet dit aub goed in je agenda, let op bij het ophalen van je pakket dat je je eigen spullen meeneemt!
Verder focussen wij ons nu op het oogsten van alles wat op het land staat.
De meeste groenten kunnen wel tegen een paar graden nachtvorst, maar de yacon bijvoorbeeld niet. Dus is het zaak om de boel binnen te halen.
Oproepje: wij missen flink wat zwarte kratten voor onze grote pakketten. Graag laten staan op de afhaalpunten en met een tas de spullen ophalen!
Iedereen een goede week gewenst en geniet van de groenten!
Radicchio en spitskool salade:
Snij de radicchio en spitskool in fijne repen, snipper een sjalot en voeg een appel in stukjes toe en gebroken walnoten naar smaak. Eventueel verse geitenkaas er overheen, of ansjovis.
Als dressing een balsamico vinaigrette: meng 2 delen vierge olijfolie met 1 deel balsamico azijn in een potje, voeg 1 eetlepel mosterd en honing toe, zout en peper naar smaak en voor de liefhebber een rauwe teen geperste knoflook. Zet deksel op het potje en goed schudden, hierdoor ontstaat er een reactie van azijn met olie waardoor de vinaigrette de goede consistentie krijgt.
Spitskool:
- in de wok met kerrie, appel en rozijnen
- door de nasi
- vele salade mee te maken
- roerbakken/stoven/in ovenschotels
Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De bladgroenten het liefst vochtig in een plastic zak. Als je ze vergeet af te dekken dan drogen ze snel uit en worden ze slap.
De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).