Horsterhof groente abonnement 5 oktober 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 12 oktober 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Catalogna, Koolrabi, Suikermais, Uien en fruit.

Inhoud klein abonnement: Catalogna, Sla, Koolrabi, Courgette of Komkommer, Prei.

Inhoud middel abonnement: Catalogna, Koolrabi, Prei, Bospeen, Suikermais en Uien.

Inhoud groot abonnement: Catalogna, Koolrabi, Prei, Bospeen, Suikermais, Uien en Kool rood.

Bericht van het land

Volgende week is er voor iedereen een zak pompoenen! Omdat we alle groentepakketten rondbrengen en de zakken pompoenen zullen wij waarschijnlijk wat later zijn dan u normaal van ons gewend bent. Uiteraard proberen wij natuurlijk vóór 17.00 uur op het afhaalpunt te zijn.

Volgende week hebben wij nog een leuke activiteit: Zuurkool maken! De uitnodiging zit in de bijlage, deze week is de laatste kans om je aan te melden!

En deze week zit er Catalogna in het pakket. Een groente die oorspronkelijk uit Italië komt en daar ook veel gegeten wordt.  Het heeft veel weg van de witlof. De lange puntige bladeren zijn knapperig, bitter en nootachtig van smaak. Erg gezond om af en toe bittere groenten te eten. Deze zijn vooral voor je lever en gal erg belangrijk.

We hebben een recept toegevoegd en de herinnering aan dit heerlijke gerecht kwam boven drijven tijden de oogst! We kregen spontaan zin in eten!

En deze week gaan we zuurkool maken, alle filderkraut kolen zijn al geoogst en liggen klaar om verwerkt te worden!

Geniet van deze week en eet smakelijk!

  • Dinsdag 12 oktober zal er voor iedereen die op 12 oktober een groente abonnement heeft een zak pompoenen bij zitten. Deze zak pompoenen vertegenwoordigt de waarde van 1 groenten pakket die geldig is voor de 1e week van januari 2022, waarin er geen pakket wordt geleverd i.v.m de feestdagen. Hierdoor kan de automatische incasso doorlopen. Als je een combi pakket hebt, dan ligt er een zak pompoenen klaar met een label Combi erop. Kleine pakketten ontvangen een zak met klein erop. Middel – middel en Groot – groot. Let dus a.ub. echt goed op dat je je eigen zak pompoenen meeneemt!

Alle mensen die op 12 oktober in een proefmaand zitten ontvangen ook een zak pompoenen. Mocht je na deze proefmaand graag je pakket beëindigen, dan wordt deze zak pompoenen alsnog in rekening gebracht omdat hij geldig is voor de 1e week van januari 2022. De Pompoenen zijn lang bewaarbaar, liefst op een droge plek en relatief warm.

  • Tijdens het winterseizoen schakelen wij over op de tweewekelijkse levering van de groente pakketten. Op dinsdag 9 november zal het eerste dubbele pakket ingaan. Dit betekent dat de waarde van de pakketten gedubbeld wordt en iedereen dus een flinke hoeveelheid groente krijgt. De eieren zullen ook worden verdubbeld. De fruittas blijft enkel. Je ontvangt dus 1 keer in de 14 dagen een fruittas, tegelijk met de levering van de groente en eieren. Het incasso bedrag voor de fruittassen zal dus halveren en in het voorjaar als wij weer naar wekelijkse leveringen omschakelen weer verdubbelen. Mocht je graag 2 fruittassen of een grotere bestellen tijdens het winterseizoen, stuur ons dan graag een mail.
  • Binnenkort gaan we varkensvlees pakketten maken en iedereen die interesse heeft in mooi smaakvol vlees, kan zich inschrijven op 1 of meerdere pakketten. De ophaaldag is op 5 en 6 november in de boerderijwinkel tussen 10 uur en 17.00 uur. Als je je inschrijft, zorg a.u.b. dat je deze data scherp in de gaten houdt en daadwerkelijk je pakket kan komen ophalen. In de boerderijwinkel kun je contant of per pin betalen. De pakketten zullen ca 3,5 kg wegen en het vlees kost per kg € 14,50.

Catalogna: Lekker om te stoven of om te verwerken in een quiche.  Hier komt het recept: 1 bos Catalogna, 1 pakje bladerdeeg of een eigen gemaakt deegje (is meestal minstens zo lekker) 3 eieren, 60 ml koksroom, 1 gesnipperde rode ui, 1 theelepel citroenzest ( het buitenste gele laagje van de schil) ½ teentje knoflook, fijngehakt 20 gram Parmezaanse kaas, geraspt. Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de Catalogna in stukken van ongeveer 4 centimeter. Vet een quichevorm in en verdeel hier het bladerdeel over. Bak het bladerdeeg blind af op 180 graden. Verwijder na het afbakken het vetvrijpapier en de erwten.

Meng de eieren met de koksroom, rode ui, citroenzest, knoflook en de Parmezaanse kaas. Leg de gesneden Catalogna op het bladerdeeg en giet hier het eiermassa op tot de Catalogna net onderstaat. Bak de quiche af op 180 graden in ongeveer 10 minuten.

Bewaartips: de uien en courgette bewaar je het best buiten de koelkast op een droge plek. In de koelkast gaat er veel smaak verloren. De sla, catalogna, kool rood, bospeen, prei,  koolrabi kunnen het beste in een vochtige doek of zakje in de groentelade van de koelkast worden bewaard.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).