Horsterhof groente abonnement 5 september 2023

Volgende groentelevering:Dinsdag 12 september 2023

Combi abonnement = paars krat inclusief fruit.
> Rode Biet, Prei, Tomaten, Pruimen en Watermeloen.

Klein abonnement = blauw krat.
>Rode Biet, Prei, Tomaten, Andijvie, Suikermais.

Middel abonnement = groen krat.
>Rode Biet, Prei, Tomaten, Sperziebonen, Courgette en Suikermais.

Groot abonnement = zwart krat.
>Rode Biet, Prei, Tomaten, Sperziebonen, Courgette, Andijvie, 2 x Suikermais en Puntpaprika Rood.

Bericht van het land

Na regen komt zonneschijn, wat een prachtig weer is het nu! Echt een verademing na de vele regen! Het land is nog behoorlijk nat, maar de bovenlaag begint nu weer langzaam op te drogen met dit weer. En dat is echt fijn, want we willen graag de teelten die klaar zijn afklepelen en opnieuw inzaaien met groenbemester als vanggewas. Ook de paden kunnen dan weer netjes gemaaid worden.

De kippen zijn naar een ander stuk groenbemester verhuist, nu lopen ze in een groot zonnebloemveld en ze hebben het echt naar hun zin! Ze vinden de beschutting van de grote planten fijn en gaan dan ook het hele perceel door.

Een goede week gewenst en eet met smaak!

Zomerbieten:

  • Rauw op de fijnste rasp raspen en op smaak maken met augurken of zilveruitjes en wat bosui. Dressing van peper, zout en mayo erdoor en smullen maar.
  • Of schillen en met de kaasschaaf dunne plakken schaven. Wat ui, tomaat, paprika of ander lekkers door de biet mengen. Op smaak maken met balsamico azijn, peper en zout en evt wat verse geitenkaas en pompoenpitten erover heen.
  • Schillen en in kleine blokjes snijden en even stoven in een pan. Lekker met knoflook, wat zout en rozemarijn of tijm erdoor. En de bieten zijn zo klaar!

Je kunt deze blokjes ook afkoelen en er dan een salade van maken, scheelt heel lang koken, en doordat je ze stooft met weinig water en een deksel op de pan, houd je ook alle voedingstoffen in de biet.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De courgette, tomaten en paprika kunnen ook buiten de koelkast bewaard worden. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak, anders verleppen ze heel snel.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).