Horsterhof groente abonnement 6 december 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 20 December 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit

>Savooiekool, Prei, Winterpeen, Winterpostelein, Veldsla, Rammenas, Rode Biet en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Savooiekool, Winterpeen, Winterpostelein, Veldsla, Rammenas, Uien, Rode Biet en Zoete Aardappel.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
>Savooiekool, Winterpeen, Winterpostelein, Veldsla, Rammenas, Uien, Rode Biet, Zoete Aardappel en Prei.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> Savooiekool, Winterpeen, Winterpostelein, Veldsla, Rammenas, Uien, Rode Biet, Zoete Aardappel, Prei en Tomatenmoes.

Bericht van het land

Deze week weer verse bladgroenten uit de kas. Nadat we de veldsla geoogst hebben, zetten we de kippenheining eromheen en mogen de kippen alle oogstresten op eten! En dit gaat snel met zoveel kippen!! Ze vinden het heerlijk om de resten op te ruimen, in de grond te scharrelen en een ‘nieuw’ stuk grond ontdekken! Verder is het een winters klimaat, maar dat is helemaal prima voor deze tijd van het jaar! We hebben een leuk team met trouwe vrijwilligers, stagiaires en andere werkers en daar zijn we super blij mee! 

En dan volgt er nog een laatste pakket op 20 december, om daarna even rustig te genieten van alle feestdagen! Geniet van deze week/weken en hartelijke groet van alle Horsterhoffers!

Belangrijk:

  • Vakantietegoed: Iedereen die een vakantie tegoed heeft open staan kan deze nog gebruiken in de boerderijwinkel. De winkel is nog geopend tot en met 24 december 2022. Hierna verloopt het tegoed.
  • Winkelopeningstijden: De winkel is gesloten vanaf 25 december tot en met 12 januari 2023. Iedereen kan weer boodschappen komen doen op vrijdag 13 januari 2023.
  • Leveringen Pakketten: 20 december 2022 het laatste pakket van dit jaar. Het eerste pakket zal zijn op 10 januari 2023 om daarna weer in het tweewekelijkse ritme door te gaan!
  • Nieuwe prijzen: Vanaf 1 januari hebben wij nieuwe prijzen voor onze groentepakketten.

Combi: wordt € 10,50 per week, per maand € 45,50

Klein: wordt € 11,50 per week, per maand € 49,83

Middel: wordt € 15,00 per week, per maand € 65,00

Groot: wordt € 18,50 per week, per maand € 80,16

De fruit en eieren blijven gelijk!

  • Oliebollenbakspektakel: Bestel heerlijke zelfgebakken oliebollen van traditiegetrouwe familierecepten en kom deze ophalen op 31 december tussen 13 en 17.00 uur. Zie de uitnodiging hieronder!

Geniet van deze week en eet smakelijk!

Groeten van het Horsterhof team!

Postelein-appel salade 

Ca 300 gr postelein – 2 appeltjes – 2 el olie – sap van 1 citroen – 1 tl mosterd – kruidenzout – 1 fijn gesnipperd uitje -paar takjes peterselie – 1 tl paprikapoeder

Was de postelein goed en snij het in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de appels. Meng de olie met citroensap en voeg mosterd, zout en peterselie toe. Snipper het uitje en doe dit ook in het oliesausje. Schep de postelein, de appels en het sausje door elkaar en strooi er wat paprikapoeder overheen.

Fettucini met pesto van winterpostelein 

200 gr winterpostelein – 4 eetl pijnboompitten – 50 g geraspte Parmezaanse kaas – 2 teentjes knoflook – scheutje extra vierge olijfolie – snufje zout en peper – 300 gr fettucini (brede lintpasta) – 2 eetl kappertjes – extra: keukenmachine

Snijd als de posteleinstelen heel lang zijn een deel weg. Rooster de pijnboompitten lichtbruin. Pureer de postelein (houd een handje achter) met de kaas, knoflook en 2 el pijnboompitten fijn in de keukenmachine. Voeg zoveel olijfolie toe tot een smeuïg mengsel ontstaat en breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing ‘al dente’. Giet de pasta af en schep er een paar flinke lepels pesto en de kappertjes doorheen. Meng er op het laatst wat rauwe postelein door, schaaf er nog wat Parmezaanse kaas over en bestrooi met de achtergehouden pijnboompitten.

Bewaartips: Alle groenten behalve uien en zoete bataat kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De bladgroenten vochtig in een plastic zak zodat het niet slap wordt. Mocht je koelkast vol zitten, dan kan de rammenas, bieten en  winterpeen ook op een andere koele plek neergezet worden. Even goed in de gaten houden dat ze niet te warm of te vochtig staan.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).