Horsterhof groente abonnement 6 februari 2024

Volgende groentelevering:dinsdag 20 februari 2024

Combi abonnement = paars krat inclusief fruit.
> Winterpostelein, Uien, Rammenas, Rode Kool, Pastinaak, Winterpeen en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
>Winterpostelein, Uien, Rammenas, Rode Kool, Pastinaak, Winterpeen, Aardpeer en Prei.

Middel abonnement = groen krat.
> Winterpostelein, Uien, Rammenas, Rode Kool, Pastinaak, Winterpeen, Aardpeer, Prei en Zoete bataat.

Groot abonnement = zwart krat.
>Winterpostelein, Uien, Rammenas, Rode Kool, Pastinaak, Winterpeen, Aardpeer, Prei, Zoete bataat, Knolselderij, Knoflook en Groenselderij.

Bericht van het land

Het land is eindelijk geploegd! Het was ploeteren in te harde grond, daarna weer te nat en te modderig. Maar we hebben het beste ervan gemaakt!

Wel is het overal op het erf een modderige bende, zo erg dat een trouwe vrijwilliger zelfs zijn schoen verloor en doorliep op zijn sokken door de modder😊

Wij kijken uit naar droge dagen, waarin het gras op de kavelpaden en het erf kan herstellen.

Verder zijn we bezig met de kas voor te bereiden op de eerste zaaien bospeen en raapsteel. Alle oude paprika’s waarin de kippen liepen hebben we opgeruimd, de kas wordt nog gewassen, zodat het zonlicht er goed doorheen kan en daarna kan de grond worden bewerkt.

De eerste sneeuwklokjes zijn gesignaleerd en verder zijn we druk met winterklussen, zoals hout zagen/kloven/stapelen. Machine onderhoud, opruimen, bomen snoeien e.d.

In de boerderijwinkel hebben we een nieuwe hoek ingericht met potgrond en zaden, voor iedereen die alvast zelf eigen plantjes wil op zaaien, kan van start gaan! De jaarlijkse plantjesmarkt die we organiseren zal op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 2024 gehouden worden. Wij hebben er al zin in!

Een goede week gewenst!

Rammenas: een winters knolletje die lekker is om door de winterpostelein salade te raspen. De rammenas heeft wat pit en geeft daardoor extra smaak.

Hij is verwant aan de radijs, rettich en daikon, maar de rammenas heeft een mildere smaak.

Wat ideeën om met de rammenas te doen:

  • Rauw in een friszure salade of roerbakschotel.
  • Op je boterham met kaas.
  • Door de salade.
  • Gestoofd in wat boter en evt bouillon.
  • In de soep.
  • Of als voorgerecht als rolletje met een vulling naar smaak, denk aan vis of groente.

Aardpeer: heel lekker als soep; bv roerbak ui en knoflook, doe de gewassen/geschilde aardpeer erbij en voeg bouillon toe. Laat het even koken en op smaak maken met peper, zout en evt room erdoor. Super simpel en echt lekker.

Je kunt de aardpeer ook stoven/roerbakken in dunne reepjes.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De uien blijven liever buiten de koelkast. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak in de koelkast als je ze even wil bewaren.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).