Horsterhof groente abonnement 6 juli 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 13 juli 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Spitskool, Tuinbonen, Komkommer en Fruit.

Inhoud klein abonnement:Spitskool, Tuinboon, Bosui, Komkommer en Sla.

Inhoud middel abonnement: Spitskool, Tuinboon, Bosui, Komkommer, Sla en Snijbiet.

Inhoud groot abonnement: Spitskool, Tuinboon, Bosui, Komkommer, Sla, Snijbiet, Peterselie en Cayennepeper.

Bericht van het land

Dit teeltseizoen werkt alles anders als afgelopen 2 jaar. Waar we afgelopen jaren last hadden van de droogte dat we non stop aan het beregenen waren, hebben we juist nu elke keer regen. Ergens is dat natuurlijk super, maar te vaak regen zorgt ervoor dat we het land niet op kunnen om te schoffelen, maar ook planten en frezen gaat dan niet. Hierdoor staat er meer onkruid dan in droge jaren. Gelukkig groeien de groenten buiten prima want het is natuurlijk wel groeizaam weer met al dat vocht.

We wensen iedereen een fijne week!

  • Wij zijn op zoek naar een extra vrijwilliger om ons op de maandag te versterken. Vind jij het leuk om te helpen met oogsten, afwegen, pakketten maken en meer te begrijpen van hoe het groentepakket tot stand komt? Kom een keertje mee draaien en word onderdeel van het pakkettenteam op de leukste dag van de week! Stuur graag even een mail!

Tuinbonen: in uw zakje vind je ook een takje bonenkruid wat meegekookt kan worden met de tuinbonen. Het zorgt voor een makkelijkere vertering van de boon, maar geeft ook smaak! Kook de boon liever wat korter dan langer, dit komt de smaak ten goede! En eerst water koken en dan de bonen er in doen, liefst zonder zout, want dit trekt het vocht uit de boon en dan wordt hij droog!

Bewaartips: Alle bladgewassen kunnen in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Liefst dan wel wassen met biologisch wasmiddel en geen wasverzachter! Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen. Producten zoals spitskool kunnen in de groenten la worden bewaard of een schuur, deze liever niet in plastic. Uien graag warm en droog bewaren. Bosui wel in de koelkast.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).