Horsterhof groente abonnement 6 juni 2023

Volgende groentelevering:Dinsdag 13 juni 2023

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit
> Bospeen, Bosui, Broccoli en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Bospeen, Bosui, Broccoli, Sla en Pastinaak.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
>Bospeen, Bosui, Broccoli, Sla, Pastinaak en Bloemkool.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> Bospeen, Bosui, Broccoli, Sla, Pastinaak, Bloemkool en Snijbiet.

Bericht van het land

We hebben nieuwe kratten voor de combi en middel pakketten.

En voor het overzicht voor iedereen zetten we ze graag even op een rijtje. Het is fijn als iedereen goed oplet met het ophalen van de pakketten, zodat iedereen zijn/haar eigen pakket ontvangt. Het is heel fijn als de kratten in elkaar worden gestapeld met open deksels, zodat het afhaalpunt ook netjes blijft. Hopelijk vinden jullie de kleuren net zo blits als dat wij dat vinden 😊

Deze week voor iedereen een bos wortels in het pakket! Deze zijn in februari gezaaid in de tunnelkas en zijn dus nu oogstbaar. Ze zijn lekker op rauw te eten, maar stoven in zijn geheel in een klontje roomboter is ook heel lekker! De sla heeft het zwaar gehad met de harde kluiterige grond, dus vandaar dat ze wat kleiner zijn, maar we hebben ze gedubbeld zodat iedereen er toch een mooie salade van kan maken.

Ondertussen zijn wij bezig met schoffelen, planten, onkruid wieden en let op: beregenen! Na al dat water in het voorjaar is de grond nu weer droog aan het worden, met name voor pas geplante en gezaaide gewassen is het belangrijk dat de boven laag vochtig blijft zodat plantjes wortel kunnen schieten en zaad kan ontkiemen.

Eet smakelijk en een goede week gewenst! Hartelijke groet van de pakkettenploeg!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak, anders verleppen ze heel snel.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).