Horsterhof groente abonnement 6 oktober 2020

Volgende groentelevering: Dinsdag 13 Oktober  2020

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Tomaten, Sperziebonen, Bindsla en fruit.

Inhoud klein abonnement: Groenlof, Tomaten, Andijvie, Sperziebonen, Prei.

Inhoud middel abonnement: Groenlof, Tomaten, Andijvie, Sperziebonen, Prei en Bindsla.

Inhoud groot abonnement:  Groenlof, Tomaten, Andijvie, Sperziebonen, Prei, Bindsla en Waspeen.

Bericht van het land

Let op!

Deze week op dinsdag 6 oktober zal er voor iedereen een zak pompoenen klaarliggen.  Let er bij het meenemen van de zak op dat je de juiste zak meeneemt. Zowel Combi, Klein, Middel en Groot hebben een eigen formaat zak met passend gewicht en label!! Voor alle nieuwe abonnees: Deze zak vertegenwoordigt 1 enkel pakket, die de eerste week van januari niet wordt uitgeleverd ivm kerstvakantie.

Een klant met een combi pakket ontvangt een zak pompoen met het label COMBI erop. Een klein abonnement een zak pompoenen met KLEIN enz. enz.

De pompoenen zijn de hele herfst en vroege winter bewaarbaar. Leg ze op een plek waar het droog en een klein beetje warm is. Kamertemperatuur is prima. Draai ze af en toe om en eet ze lekker op!

De herfst is nu toch echt aangebroken! Persoonlijk vind ik dit een mooie tijd van het jaar! Een fantastisch aanbod aan groenten, de kortere dagen en koudere temperaturen. Deze week gaan we een flinke slag slaan met de oogst van de filderkraut. Dit zijn hele grote puntige witte kolen die wij speciaal telen voor de zuurkool. Deze week zullen wij dan ook een flinke hoeveelheid zuurkool maken!

Groenlof: Groenlof is een bladgroente die het midden houdt tussen witlof en andijvie. Het is vooral geschikt voor de najaarsteelt. Groenlof vormt langwerpige kroppen die een milde smaak hebben. Deze groente kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. De groenlof is ook een klein beetje bitter net zoals de andijvie. Deze bitterstoffen zijn ontzettend gezond voor je lijf, met name voor je gal, lever en alvleesklier. Omdat de bitterstoffen de spijsverteringssappen en darmwerking activeren, ontstaat er een optimalere darmflora.

Andijvie in reepjes snijden en roerbakken met een uitje, met een kaas of roomsausje erbij en pasta heb je een heerlijke maaltijd. Als je een gedeelte van de krop voor de volgende dag bewaart en héél flinterdun snijdt maak je een frisse salade met gekookt ei, gesnipperde ui en wat mayonaise of yoghurt

Stamppot andijvie verrassend anders:

  • maak een stamppot andijvie en doe het in een ovenschaal en beleg het met geklutst ei en wat kaas. Even in de oven totdat dit gaar is.
  • Hak wat noten en doe deze door de stamppot, samen met wat rozijn en appel.
  • Roerbak oesterzwammen of champignons, samen met een uitje en knoflook en paprika (voor de kleur) en meng dit door het laatst met door de stamppot.
  • Maak stamppot andijvie met banaan. Maak een soort koek in de koekenpan en bak dit even aan met wat olie. Dan geraspte kaas erover en draai het geheel met behulp van een bord om. Zet het vuur laag en bak nu de kant met de kaas totdat het een krokant laagje is. Tussendoor even met een vork kijken hoe het ervoor staat, evt nog even kantelen met het bord als dit handiger is.

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen. Tomaten kunnen buiten de koelkast worden bewaard.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).