Horsterhof groente abonnement 6 september 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 13 september 2022

Combipakketten = klein donkerblauw krat inclusief fruit

>Puntpaprika, Rode Bieten, Tomaten en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Tomaten, Puntpaprika, Rode Biet, Stengelui, Groenselderij.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
> Tomaten, Puntpaprika, Rode Biet, Groenselderij, Andijvie en Prei.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> Tomaten, Puntpaprika, Rode Biet, Groenselderij, Andijvie, Prei en Courgette.

Bericht van het land

Deze week vindt iedereen een doosje eieren in zijn of haar pakket. Dit is dus een extra gratis doosje voor iedereen. Zie de folder voor meer info ???? De eier-  abonnementen doosjes staan op de gebruikelijke plek op het afhaalpunt.

Verder zien we op het land en om ons heen dat het herfstachtig wordt. De dagen worden korter, er is dauw in de ochtend en er ligt al veel blad op de grond van bomen. We hebben ondertussen alle kuub kisten buiten gezet en extra kisten aangeschaft om alle oogst binnen te krijgen. De zomerbieten hebben we alvast opgerooid. Normaal leveren we deze zomerbieten met loof, maar door de droogte was het loof niet zo mooi. Vandaar dat we ze in een zakje leveren deze week. Het zijn dus verse zomerbieten; heerlijk om een salade van te maken. Je kunt ze rauw raspen en op smaak maken met een stengelui, wat stukjes augurken, mayonaise, peper en zout. Maar uiteraard kun je ze ook eerst voorkoken en dan af laten koelen en hiervan een salade maken bijvoorbeeld met wat stukjes appel, noten en geitenkaas en stengelui.

Rundvlees pakketten: schrijf je nu in voor een 1 of meerdere rundvleespakketten. Het vlees is per stuk verpakt en gelabeld en kan zo de diepvries in. Denk aan gehakt, verse worst, hamburgers, braadvlees, entrecôte, biefstuk, soepbotten, riblappen e.d. We maken pakketten van ca 4 kg en het vlees kost per kg € 17,50. Ophalen kan alleen op vrijdag 14 en zaterdag 15 Oktober Tussen 10.00 en 17.00 uur in de boerderijwinkel (betalen kan zowel contant als met pin). Schrijf deze data goed in je agenda! We hebben geen diepvriesmogelijkheid. Graag tot snel!

Mochten jullie nog nette schone eierendozen van 6 stuks retour kunnen doen, dan heel graag, dit mogen ook doosjes uit de supermarkt zijn (alleen van 6 stuks) We gebruiken ze graag opnieuw. Heel hartelijk dank.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).