Horsterhof groente abonnement 7 december 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 21 december 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Zoete Aardappel, Yacon, Rode Kool, Winterpeen, Winterpostelein, Prei en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Zoete Aardappel, Yacon, Rode Kool, Zuurkool, Savooiekool, Winterpeen, Winterpostelein en Prei.

Inhoud middel abonnement: Zoete Aardappel, Yacon, Rode Kool, Zuurkool, Savooiekool, Winterpeen, Winterpostelein, Prei en Muscat Pompoen.

Inhoud groot abonnement: Zoete Aardappel, Yacon, Rode Kool, Zuurkool, Savooiekool, Winterpeen, Winterpostelein, Prei, Muscat Pompoen en een pot Augurken.

Bericht van het land

Dit pakket is het een na laatste pakket van dit jaar. Hieronder de data van de leveringen.

7 december – dubbel pakket enz.

21 december – laatste pakket van 2021.

11 januari 2022 – 1e dubbele pakket van 2022.

De vakantielijst ligt nog tot en met 18 december in de winkel, hierna is de winkel gesloten tot en met 6 januari 2022. Dus voor wie nog gebruik wil maken van het vakantie krediet is van harte welkom op woensdag van 13 tot 17.00 en op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17.00 uur!

Vanaf vrijdag 7 januari 2022 is de winkel weer geopend en de vakantielijst verlopen!

En dan kunnen we eindelijk het heuglijke nieuws vertellen dat de in juni bestelde kratten er eindelijk zijn! Het gaat om de kleine pakketten. Iedereen met een klein pakket heeft nu een nieuw krat waar duidelijk klein opstaat.

We gaan er natuurlijk van uit dat alle kratten netjes op het afhaalpunt blijven staan en deze niet naar huis mee genomen worden. We proberen namelijk zo lang mogelijk zonder statiegeld gedoe te kunnen blijven leveren.

Daarnaast hebben we a.s. zaterdag op 11 december de Oliebollen proefdag! Tussen 14.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om de oliebollen te proeven en te bestellen voor oudejaarsdag! Mocht je niet kunnen a.s. zaterdag maar wel graag oliebollen bestellen om deze op oudejaarsdag op te halen dan kan je de bestelling sturen naar oliebollen@horsterhof.nl.

Yacon: ook wel appelwortel genoemd. De yacon is een plant die oorspronkelijk uit het Andes-gebergte komt. De wortel van de plant kan rauw gegeten worden. De zoete smaak wordt mede veroorzaakt door inuline dat in yacon in hoge mate (5,25 gram per 100 gram aanwezig is. Omdat inuline slecht opgenomen wordt door het menselijk lichaam, kan yacon mogelijk een gunstige bijdrage leveren tegen obesitas en diabetes. De yacon kan worden gefrituurd, gewokt, gekookt, maar ook heel goed rauw worden verwerkt in salades, gebak zoals appeltaart, stamppotten en nagerechten. Als je de yacon bijvoorbeeld in een curry gebruikt blijft hij knapperig en stevig. Als je hem raspt is hij heel zacht.

Savooiekool: lekker om te wokken samen met wat wortel, ui en knoflook. Op smaak maken met peper, zout en flink wat kerrie. Je kunt er ook nog wat appel en rozijnen doorheen doen om mee te wokken, dan wordt het een wat zoeter gerecht.

Rode Kool: fijn snijden en koken met wat appel. Eventueel met kaneel of wat nootmuskaat erbij. De rode kool is rauw ook erg lekker met stukjes appel en rozijnen en evt kaneel. Wel fijn snijden of fijn raspen. Grove stukken eet minder lekker.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast, balkon, schuur worden bewaard.  De winterpostelein graag in de koelkast. Yacon en Zoete aardappel graag buiten de koelkast anders gaan ze snel schimmelen. De Muscat pompoen ook graag buiten de koelkast bewaren, op een droge plek.

De zuurkool is ca 1 week houdbaar in de koelkast.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).