Horsterhof groente abonnement 7 februari 2023

Volgende groentelevering: Dinsdag 21 februari 2023

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

>Uien, Boerenkool, Knolselderij, Aardappels, Winterpostelein, Witte Kool, Winterpeen en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Uien, Boerenkool, Pastinaak, Knolselderij, Aardappels, Winterpostelein, Witte Kool, Rode Biet en Prei.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
>Uien, Boerenkool, Pastinaak, Knolselderij, Aardappels, Winterpostelein, Witte Kool, Rode Biet, Prei en Tomatenmoes.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> Uien, Boerenkool, Pastinaak, Knolselderij, Aardappels, Winterpostelein, Witte Kool, Rode Biet, Prei, Tomatenmoes, Winterpeen en Witlof.

Bericht van het land

Nieuws: De boerderijwinkel heeft een mooie update gehad. Het tussenwandje is er uit gehaald en daardoor is er veel meer ruimte ontstaan om rustig rond te lopen om boodschappen te kunnen doen. Iedereen van harte welkom om te komen kijken!

Graag willen we iedereen bedanken voor het retour geven van de eierdozen! Echt fijn om de doosjes te recyclen. Het beste is om ze even in een plastic tas te doen, zodat ze mooi droog blijven.

Afhaalpunt Boerderij: op de boerderij loopt het niet helemaal vlekkeloos met het ophalen van de pakketten. Het komt de laatste tijd vaker voor dat er verkeerde pakketten worden meegenomen. Met name het grote pakket is vaak weg en dit is best vervelend voor de klant, maar ook voor ons, omdat wij dan ‘s avonds nog een pakket bij moeten maken. Het zou fijn zijn als iedereen even goed controleert welk krat je meeneemt en dat je even je naam doorstreept op de lijst die er ligt! Dan kunnen wij beter zien waar het mis gaat. Bedankt alvast!

Aardappels: Deze week zit er voor iedereen een zak aardappels in het groentepakket. Wij hebben deze overgenomen van Huis Sevenaer waar de aardappels geteeld zijn en waarbij we af en toe wat product uitruilen. Zo bestellen zij wekelijks groente voor hun pakketten en winkel en kopen wij af en toe product in voor de groentepakketten. Hopelijk een mooie aanvulling voor een stamppot boerenkool, of een oven gerecht met aardappels, bieten, pastinaak en wortels.

We wensen iedereen een fijne week en tot over twee weken!

Bewaartips:

Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De winterpostelein vochtig in een plastic zak zodat het niet slap wordt, tenzij je het snel eet, dan kan het prima in het papieren zakje blijven. Mocht je koelkast vol zitten, dan kunnen de bieten en knolselderij ook op een andere koele plek neergezet worden. Even goed in de gaten houden dat ze niet te warm of te vochtig staan, anders gaan ze schimmelen.

Witte Kool: voor sommige klanten een uitdaging, terwijl anderen genieten van de mooie vitamine C boost die in witte kool zit door de kool te wokken, een salade van te maken, door de nasi, bami en andere roerbakgerechten of zelfs geschaafd op brood doen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).