Horsterhof groente abonnement 7 maart 2023

Volgende groentelevering: Dinsdag 21 maart 2023

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit

>Uien, Boerenkool, Rode Bieten, Winterpeen, Winterpostelein, Pastinaak, Savooiekool en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Uien, Boerenkool, Rode Bieten, Winterpeen, Winterpostelein, Pastinaak, Savooiekool, Tomatenmoes en Rammenas.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
>Uien, Boerenkool, Rode Bieten, Winterpeen, Winterpostelein, Pastinaak, Savooiekool, Tomatenmoes, Rammenas, Rode Kool en Witlof.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> Uien, Boerenkool, Rode Bieten, Winterpeen, Winterpostelein, Pastinaak, Savooiekool, Tomatenmoes, Rammenas, Rode Kool, Witlof, Schorseneren en Broccoli.

Bericht van het land

Voor in de agenda: Op dinsdag 3 april zullen de wekelijkse pakketten weer in gaan, dit betekent dat wij weer wekelijks een groente pakket, een fruittas en een doosje eieren leveren. De groente en eieren worden weer enkel, en het incasso bedrag voor de fruittassen zullen hoger worden. Dinsdag 21 maart zal het laatste dubbele pakket zijn. Let op dat je het juiste aantal eieren meeneemt!

Op de boerderij: Afgelopen week hebben we al het plantgoed er snel in gekregen. Ivm met het weer ligt nu alles onder doek, zodat het niet bevriest, maar dit kan er nu weer van af! Mooi om te zien dat we over een tijdje weer volop in de kassen kunnen oogsten en jullie van lekkere voorjaarsgroen kunnen voorzien! Denk aan sla, andijvie, koolrabi, paksoi, spitskool, snijbiet! En de eerste gezaaide raapstelen zijn al boven en aan de groei!

We wensen iedereen een fijne week en tot over twee weken!

Pastinaaksoep: Schil ca 2 winterwortels en ca 3 pastinaken (afhankelijk van de grootte – dit komt niet zo precies. De verhouding is meer pastinaak als wortel) en snijd ze in stukken. Snijd 2 uien en 2 teentjes knoflook fijn en roerbak alle groenten in wat olie. Voeg ca 1,5 liter bouillon erbij en laat dit koken totdat dit gaar is. Pureer de soep met een staafmixer en voeg dan tussen de 200 en 400 ml kokosmelk toe en een paar lepels met rode currypasta naar smaak toe. Warm nog even goed door en eetsmakelijk!

Rode Kool: 500 gram rode kool of een halve, 200 gram geitenkaas, olijfolie, 1 el balsamicoazijn en walnoten.

Snijd de rode kool in reepjes. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak ze kookzacht in ongeveer 3 min. Blus het af de 1 el balsamicoazijn. Doe de rode kool vanuit de pan in een saladeschaal en maak het af met de geitenkaas en walnoten.

Rammenas: een echt winters knolletje met pit! Lekker om een stukje door de winterpostelein salade te raspen. Dit geeft je salade echt een lekkere pittige smaak.

Je kunt hem ook rauw op een broodje kaas doen. Je kunt hem ook stoven.

Bewaartips:

Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De winterpostelein vochtig in een plastic zak zodat het niet slap wordt, tenzij je het snel eet, dan kan het prima in het papieren zakje blijven. Mocht je koelkast vol zitten, dan kunnen de rode bieten, pastinaak of rode kool ook op een andere koele plek neergezet worden. Even goed in de gaten houden dat ze niet te warm of te vochtig staan, anders gaan ze schimmelen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).