Horsterhof groente abonnement 7 mei 2024

Volgende groentelevering:dinsdag 14 mei 2024

Combi abonnement = paars krat.
>Paksoi, Koolrabi, Bladmosterd en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
>Paksoi, Koolrabi, Raapsteel, Bladmosterd en Prei.

Middel abonnement = groen krat.
> Paksoi, Koolrabi, Raapsteel, Bladmosterd, Prei en Bosui.

Groot abonnement = zwart krat.
>Paksoi, Koolrabi, 2x Raapsteel, 2x Bladmosterd, Prei en Bosui.

Bericht van het land

Na een drukke week op de tuin en voorbereidingswerk voor de plantjesmarkt, kijken we terug op een heel geslaagde drukbezochte Plantjesmarkt!

Heel leuk om te zien hoeveel blije mensen er naar huis gingen met kisten vol planten en zin in het nieuwe moestuin seizoen!

Verder hebben we helaas weer ongelooflijk veel regen gehad, dus we kunnen zeker een week helemaal niks doen buiten. Balen! Wel kunnen we in de kas aan de slag om alle tomaten te planten; eerst de grond bemesten en bewerken, dan alle planten erin en meteen daarna alle planten van touwtjes voorzien.

Deze week zit er een bladmosterd in het pakket. Lekker als salade in zijn geheel of juist door de raapsteel salade. Je kunt hem fijnsnijden en met een dressing op smaak maken. Op de boterham met kaas, tahin of pindakaas kan natuurlijk ook! Dit kan overigens ook heel goed met de Koolrabi. Een echte sappige voorjaars groente die heel geschikt is om rauw te eten; op de vuist, in plakken of stukken, in blokjes. Echt alles kan! Koken kan ook, maar dan smaakt hij meer naar bloemkool. Evt met een kaas- of roomsausje.

  • Geef graag je vakanties door via https://horsterhof.nl/groentepakket-pauzeren/. Op deze manier hebben wij alle gegevens op de goede plek. Tevens is hier ook te lezen hoe onze vakantieregeling werkt.
  • En goed om te weten: we zullen op de vrijdag voorafgaand van de levering van de groentepakketten de indicatie voor het groentepakket op onze website gaan zetten, zodat iedereen vast rekening kan houden met de boodschappen. We zeggen er wel bij dat dit een indicatie is, omdat met name in het voorjaar en zomer qua oogst het altijd wel anders uit kan pakken qua hoeveelheden of kwaliteit. En omdat alles vers geoogst wordt op de maandag, kan de uiteindelijke inhoud dan toch nog wat verschuiven.

Paskoi: in vieren snijden en onder de grill leggen. Wij grillen de paksoi in ons iets wat grote tosti apparaat. Voor de dressing: 1 gesnipperde ui fruiten in een steelpannetje met een dikke bodem met wat olie of boter. Rasp 2 cm gember en 1 teentje knoflook erboven en voeg 1 tl sesamolie, 2 el sojasaus en 1 el citroensap. Proef even en evt op smaak maken met een druppel zoetstof. Rooster intussen sesamzaad. Serveer de gegrilde paksoi met saus en sesamzaad!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De bladgroenten het liefst vochtig in een plastic zak. Als je ze vergeet af te dekken dan drogen ze snel uit en worden slap.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).