Horsterhof groente abonnement 7 september 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 14 September 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Sla, Komkommer, Sla en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Tomaat, Komkommer, Venkel, Snijbiet en Courgette.

Inhoud middel abonnement: Tomaat, Komkommer, Venkel, Sla, Oerkomkommer en Courgette.

Inhoud groot abonnement: Tomaat, Komkommer, Venkel, Snijbiet, Snack komkommer, Oerkomkommer en Courgette.

Bericht van het land

En daar kwam dan toch nog de zomerse warmte!

De warme vesten en lange broeken liggen weer in een hoek op een stoel en de shirts en korte broeken komen weer voor de dag, heerlijk!

Voor veel gewassen is deze zon echt fijn, ook zeker tijdens de afrijping. Zo kijken we uit om de suikermais te oogsten binnenkort. De mais was laat gezaaid door de natte grond en hij staat er wat onregelmatig bij, maar hopelijk kunnen we hem binnenkort oogsten en in de pakketten doen!

Zo ook beginnen de pompoenen te rijpen, dus de herfst is echt in aantocht!

Geniet van deze warme week en eetsmakelijk!

Venkel/courgette soep: Snel, makkelijk en heerlijk: was de groenten en snijd ze in grove stukken. Roerbak ui en knoflook, voeg de courgette en venkel toe en voeg wat bouillon toe. Even laten koken totdat het gaar is. Pureren met de staafmixer en op smaak brengen met peper en zout. Evt room erdoor heen om het extra romig te maken.

Venkel: is ook lekker om te roerbakken.

Courgette: in repen snijden en de courgette een tijdje in zout laten staan, zodat het vocht eruit trekt, en dan roerbakken met wat ui en knoflook! Lekker simpel, maar zeer smaakvol. Dit recept kun je ook met komkommer doen!

Bewaartips: de tomaat, komkommer, courgette bewaar je het best buiten de koelkast op een koele donkere plek. In de koelkast gaat er veel smaak verloren. De sla, snijbiet en knolvenkel kunnen het beste in een vochtige doek in de groentelade van de koelkast.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).