Horsterhof groente abonnement 8 augustus 2023

Volgende groentelevering:Dinsdag 15 augustus 2023

Combi abonnement = paars krat inclusief fruit.
> Rode Biet, Courgette, Knolvenkel, Pruimen en Appel.

Klein abonnement = blauw krat.
>Rode Biet, Stengelui, Sperziebonen, Courgette of Spitskool, Cherry Tomaten.

Middel abonnement = groen krat.
>Rode Biet, Stengelui, Sperziebonen, Courgette, Cherry Tomaten en Komkommer.

Groot abonnement = zwart krat.
>Rode Biet, Stengelui, Sperziebonen, Courgette, Cherry Tomaten, Sla, Knolvenkel en Aubergine langpaars.

Bericht van het land

Het is nog steeds volop vakantie, dat betekent dat ongeveer een vierde van onze klanten op vakantie is en zijn of haar abonnement heeft gepauzeerd of niet in de boerderijwinkel komt. De restaurants waar wij aan leveren zoals b.v. Konijnenvoer draaien juist op volle toeren en kunnen een belangrijk deel van de overproductie in deze periodes van ons afnemen.

Voor onszelf is het nog een weekje wachten en dan zijn wij zelf aan de beurt om er een kleine twee weken tussenuit te knijpen. Omdat in het voorjaar, zomer of herfst op vakantie gaan voor tuinders en of boeren eigenlijk een luxe is die wij onszelf niet kunnen permitteren, is het een behoorlijke puzzel dit rond te krijgen. Wij zij erg blij dat dit toch lukt de laatste jaren. En natuurlijk beren trots op het team van werknemers die achterblijven om de boel draaiende te houden!

Voor iedereen die bij De Groene Vos het pakket ophaalt: de winkel is op woensdag en vrijdag gesloten in week 32 en 33. Probeer zo veel mogelijk het pakket op dinsdag op te halen.

Geniet van de groenten van deze week, Groeten Matthias en Eline

Rode Biet: rauw raspen en een salade van maken, of juist in schillen en in blokjes met heel weinig water koken, en hierna een salade van maken. Deze salade kan op vele manieren gemaakt worden; bijvoorbeeld met verse geitenkaas, balsamico azijn, wat pitten en zaden en een stukje appel bijvoorbeeld. Of juist rauw geraspt met appel, rozijnen en mayonaise, peper en zout. Of met stengelui, augurk/zilverui, mayo, zout en peper.

Uiteraard kan stoven, koken, in de oven ook allemaal met bieten. Zoek vooral op internet even op wat je lekker vind en de mogelijkheden zijn eindeloos! In zijn geheel koken is absoluut niet nodig!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De courgette, komkommer, tomaten, aubergine kunnen ook buiten de koelkast bewaard worden. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak, anders verleppen ze heel snel.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).