Horsterhof groente abonnement 8 december 2020

Volgende groentelevering: Dinsdag  22  December  2020

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Winterpostelein ,Veldsla, Winterpeen, Rode biet, Zuurkool, Knolselderij en fruit.

Inhoud klein abonnement: Winterpostelein ,Veldsla, Winterpeen, Rode biet, Zuurkool, Knolselderij, Witte kool en Pastinaak.

Inhoud middel abonnement: Winterpostelein ,Veldsla, Winterpeen, Rode biet, Zuurkool, Knolselderij, Witte kool, Zoete bataat, en Uien.

Inhoud groot abonnement:  Winterpostelein ,Veldsla, Winterpeen, Rode biet, Zuurkool, Knolselderij, Witte kool, Zoete bataat, Uien, Chinese kool en Tomatenmoes.

Bericht van het land

Deze week helaas voor niemand eieren!

Tot onze grote spijt is er iets mis gegaan met de leveringen van de eieren deze week. Omdat het momenteel met de dubbele pakketten om zulke grote hoeveelheden gaat. Hebben wij ze niet even ergens anders kunnen regelen.

Wij hebben daarom besloten de eierlevering van deze week compleet over te slaan en dit voor iedereen te compenseren met de incasso van deze maand (december)! Wij hopen dat iedereen met groot succes ergens anders zijn doosjes eieren kan vinden deze week. Onze oprechte excuses voor het ongemak!

Komende week zijn wij alweer bezig met het teeltplan voor volgend jaar. Het plantgoed en zaaizaad moet eigenlijk voor eind december al besteld zijn, omdat wij anders achter het net aan vissen. Dit geld niet alleen voor speciale rassen maar ook voor simpel pootgoed zoals aardappels en plantuien. Het is soms lastig je al te verbinden met het volgende teeltseizoen terwijl het huidige jaar nog niet eens is afgelopen of afgerond. In ieder geval zullen wij Komende week gaan plannen wat het volgende teeltseizoen ons gaat brengen. Altijd een leuke bezigheid.

Je verdiepen in alles wat er geteeld is, wat juist goed of minder ging. Wat er anders kan om te verbeteren, of wat leuk zou zijn in plaats van. Welke plaag we hoe te lijf kunnen gaan en wat voor de abonnementen het mooiste zou passen in welke periode. Een hele grote puzzel met ontzettend veel mogelijkheden. Nu al zin in!

Prijsverhoging 2021

Het is bijna het eind van het jaar. En wij hebben besloten weer een prijsverhoging te doen voor alle abonnementen (behalve de eieren), ingaand op  01-01-2021.

De laatste keer dat wij een prijsverhoging deden was in 2014. Wij doen ongeveer 1 keer per 5 jaar een prijsverhoging indien nodig.

Wij hopen dat iedereen hier mee uit de voeten kan. Ook voor mensen die een kortingspakket krijgen omdat zij in (tijdelijk) financieel slecht weer verkeren worden mee verhoogd.

Kosten voor een abonnement komend teeltseizoen 2021.

Groentepakketten:

Combi pakket van 7.50 naar 9,- Euro per week

Klein pakket van 9,- naar 10,- Euro per week

Middel pakket van 11,- naar 13,- Euro per week

Groot pakket van 14,- naar 16,- Euro per week

Fruitassen:

Klein van 5,- naar 7,- Euro per week

Groot van 7.50 naar 9,- Euro per week

Zelfoogst:

Kind onder 5 jaar Gratis

Kind tussen 5 en 13 jaar 100,- Euro per Seizoen van  ca april t/m november

Kind vanaf 14 jaar en volwassenen 285,- Euro per Seizoen van  ca april t/m november

En let op: voor degene die nog een vakantie tegoed heeft openstaan van dit jaar, kan deze nog inwisselen in de boerderijwinkel in de vorm van boodschappen.

Dit tegoed is geldig tot en met 19 december 2020. Dit is de laatste dag dat de boerderijwinkel in 2020 geopend is. Het tegoed verloopt op 1 januari 2021!!

Een fijne week gewenst!!

Bewaartips: Alle bladgewassen en zuurkool kunnen in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen. Producten zoals rode bieten, chinese kool, knolselderij, prei, wortel, pastinaak, witte kool kunnen in de groentela worden bewaard of een schuur, deze liever niet in plastic. De zoete aardappel kan het beste buiten de koelkast net als bijvoorbeeld uien, droog en relatief warm bewaard worden.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).