Horsterhof groente abonnement 8 November 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 22 november 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit
> Palmkool, Prei, Rode Biet, Paprika Punt, Sweet Dumpling en Fruit.
Klein abonnement = helblauw krat.
> Palmkool, Prei, Rode Biet, Paprika Punt, Snijbiet, Knolselderij, Sweet Dumpling en Witte Kool.  
Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
> Palmkool, Prei, Rode Biet, Paprika Punt, Snijbiet, Knolselderij, Sweet Dumpling, Witte Kool en Groenselderij OF Radicchio.
Groot abonnement = groot zwart krat.
> Palmkool, Prei, Rode Biet, Paprika Punt, Snijbiet, Knolselderij, Sweet Dumpling, Witte Kool, Groenselderij OF Radicchio, Sjalotjes en Pepertjes (cayenne en habanero).

Bericht van het land

En ja hoor; daar zijn we aanbeland bij het eerste dubbele pakket, dubbele eieren en enkele fruittassen! Deze tweewekelijkse leveringen gaan door totdat de verse gewassen weer te oogsten zijn uit de kassen. Dan hebben we het over eind maart/begin april, afhankelijk van het weer. Voor iedereen een vol kratje! Let graag op dat je 1 juist krat meeneemt en ook een dubbele hoeveelheid eieren.

Kerstpakketten: Dit jaar maken we voor het eerst een exclusief Horsterhof kerstpakket, voor iedereen die een kerstpakket cadeau wil doen aan iemand, of juist aan een aantal mensen uit je onderneming. Het kerstpakket bestaat uit houdbare producten, zoals onze verwerkte producten. We maken er een feestelijk pakket van voor € 50,00. Beperkt beschikbaar, bij interesse mail graag naar info@horsterhof.nl

Geniet van deze week en eet smakelijk! Groeten van het Horsterhof team!

Sweet dumpling: afgelopen weekend hebben we dit gegeten bij Konijnenvoer in Arnhem en dit was heel erg lekker! Je kunt hem met schil en al klaarmaken, door hem zacht te bakken/stoven bijvoorbeeld in kokosvet. Dat geeft een romige smaak. Hij smaakt lekker in combinatie met pinda’s. Uiteraard is hij ook leuk om te vullen en in de oven klaar te maken. Maar in curry’s of soepen kan hij natuurlijk ook!

Palmkool: een kool die oorspronkelijk uit Italië komt en best veel weg heeft van boerenkool. Je kunt hem gebruiken in een roerbak gerecht, maar in soep is hij ook erg smaakvol. Bijvoorbeeld; ui en knoflook bakken, aardappels en palmkool fijn snijden en erbij doen. Bouillon toevoegen en even laten koken en je hebt een heerlijke herfst soep!

Snijbiet: het laatste restje zomer! Je kunt snijbiet op dezelfde manier gebruiken als spinazie, toch geeft hij een hele andere smaak. Lekker in roerbak gerechten en ovenschotels. Het is fijn om wat zuivel (calcium) toe te voegen vanwege het beetje oxaalzuur wat er in zit.

Bewaartips: Alle groenten behalve de sweet dumpling en paprika’s kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De snijbiet en palmkool vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen. Mocht je koelkast vol zitten, dan kan de knolselderij, witte kool en bieten ook op een andere koele plek neergezet worden. Even goed in de gaten houden dat ze niet te warm of te vochtig staan.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).