Horsterhof groente abonnement 8 september 2020

Volgende groentelevering: Dinsdag 15 september  2020

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement Suikermais, Catalogna, Rode Biet, Peper, Komkommer en fruit.

Inhoud klein abonnement: Suikermais, Catalogna, Bosbiet, Sla, Paprika, Pepertjes en Komkommer.

Inhoud middel abonnement: Suikermais, Catalogna, Bosbiet, Sla, Paprika, Pepertjes en Komkommer.

Inhoud groot abonnement:  Suikermais, Catalogna, Bosbiet, Sla, Paprika, Pepertjes, Komkommer, Courgette en Broccoli.

Bericht van het land

Er zijn aardig wat mensen die zich afgelopen week hebben gemeld omdat zij een slechte komkommer hebben gehad. Wij hebben besloten om iedereen een komkommer extra te geven deze week omdat het compenseren per persoon op naam te veel gedoe oplevert met bezorgen. Bovendien denken wij dat van de dertig mensen die zich hebben gemeld er zeker een veelvoud is geweest met een slechte of mindere komkommer. Voor iedereen dus deze week een extra komkommer en twee chili pepertjes in het pakket.

Verder is het prachtig septemberweer. Voor het eerst dit jaar hebben wij voldoende vocht in de bodem voor de gewassen, en niet te vergeten voor het bodemleven dat vanaf deze tijd hard nodig is voor de vertering van de gewasresten en gemaaide groenbemesters. De tijd van tomaten en komkommer verandert langzaam in de tijd van radicchio, knolselderij, pompoen, en spinazie.

Tot volgende week!

Catalogna: De smaak van Italiaanse Catalogna heeft veel weg van zijn familie de witlof. De lange puntige bladeren zijn knapperig, bitter en nootachtig van smaak. Lekker om te stoven of om te verwerken in een quiche.  Hier komt het recept:

1 bos Catalogna,  1 pakje bladerdeeg of een eigen gemaakt deegje (is meestal minstens zo lekker) 3 eieren, 60 ml koksroom, 1 gesnipperde rode ui, 1 theelepel citroenzest ( het buitenste gele laagje van de schil) ┬Ż teentje knoflook, fijngehakt

20 gram Parmezaanse kaas, geraspt. Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de Catalogna in stukken van ongeveer 4 centimeter. Vet een quichevorm in en verdeel hier het bladerdeel over. Bak het bladerdeeg blind af op 180 graden. Verwijder na het afbakken het vetvrijpapier en de erwten.

Meng de eieren met de koksroom, rode ui, citroenzest, knoflook en de Parmezaanse kaas. Leg de gesneden Catalogna op het bladerdeeg en giet hier het eiermassa op tot de Catalogna net onderstaat. Bak de quiche af op 180 graden in ongeveer 10 minuten.

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard. De courgette en komkommer  hoeven niet perse in de koelkast. Bladgewassen het liefst vochtig in een plastic zak en je kunt ze lang goed houden.