Horsterhof groente abonnement 9 april 2024

Volgende groentelevering:dinsdag 16 April 2024

Combi abonnement = paars krat.
> Sla, Raapsteel, Uien en Fruit.

Klein abonnement = blauw krat.
>Radijs, Bosknoflook, Sla, Raapsteel en Uien.

Middel abonnement = groen krat.
> Radijs, Bosknoflook, Sla, Raapsteel, Uien en Bloemkool.

Groot abonnement = zwart krat.
>Radijs, Bosknoflook, Sla, Raapsteel, Uien, Bloemkool en Aardappels.

Bericht van het land

Fijn dat bijna iedereen vorige week goed heeft opgelet met het meenemen van de doosjes eieren. Nu het pakket weer enkel is, zijn de doosjes eieren ook weer enkel.

Verder zijn wij nog steeds met winterklussen bezig, zoals het opruimen van de zolder, houthok en werkplaats. Alle machines doorsmeren en voorbereiden voor het nieuwe seizoen. Er is afgelopen weekend flink wat hout gezaagd en gekloofd. En ondertussen oogsten we flink uit de kassen. Deze week de sla, raapsteel, radijs en bosknoflook allemaal vers geoogst!

We staan te popelen om buiten te beginnen, maar het is nog te nat! Onze jaarlijkse nieuwsbrief is onderweg en ligt bij de drukker, dus die komt er ook aan!

Geniet van de groenten van deze week en een goede week gewenst!

  • De jaarlijkse plantjesmarkt die we organiseren zal op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 2024 gehouden worden. Wij hebben er al zin in!
  • Geef graag je vakanties door via https://horsterhof.nl/groentepakket-pauzeren/. Op deze manier hebben wij alle gegevens op de goede plek. Tevens is hier ook te lezen hoe onze vakantieregeling werkt.
  • En goed om te weten: we zullen op de vrijdag voorafgaand van de levering van de groentepakketten de indicatie voor het groentepakket op onze website gaan zetten, zodat iedereen vast rekening kan houden met de boodschappen. We zeggen er wel bij dat dit een indicatie is, omdat met name in het voorjaar en zomer qua oogst het altijd wel anders uit kan pakken qua hoeveelheden of kwaliteit. En omdat alles vers geoogst wordt op de maandag, kan de uiteindelijke inhoud dan toch nog wat verschuiven.

Raapsteel: lekker rauw en fijn gesneden in de stamppot! Maar je kunt er ook een heerlijke salade van maken, door de raapsteel fijn te snijden en met sinaasappel, noten en wat verse geitenkaas op smaak maken. Er zijn voor salades natuurlijk vele opties mogelijk!

Radijs: wist je dat het ook heel gezond en lekker is om het blad van radijsjes te eten, bv in de salade of mee gestoofd in een gerecht?

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De bladgroenten het liefst vochtig in een plastic zak. Als je ze vergeet af te dekken dan drogen ze snel uit en worden slap.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).