Horsterhof groente abonnement 9 maart 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 23 maart 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Knolselderij, Uien, Boterraapjes of Meiraap, Oesterzwammen, Winterpostelein, Winterpeen, Rode Kool en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Knolselderij, Zuurkool, Uien, Boterraapjes of Meiraap, Oesterzwammen, Winterpostelein, Landkers, Winterpeen.

Inhoud middel abonnement: Knolselderij, Zuurkool, Uien, Boterraapjes of Meiraap, Oesterzwammen, Winterpostelein, Landkers, Winterpeen, Groenselderij en Bloemkool.

Inhoud groot abonnement: Knolselderij, Zuurkool, Uien, Boterraapjes of Meiraap, Oesterzwammen, Winterpostelein, Landkers, Winterpeen, Groenselderij, Bloemkool en Witlof.

Bericht van het land

Dinsdag 6 april zal het eerste enkele abonnement weer geleverd worden!

Dit betekent dat het tweewekelijkse ritme overgaat in wekelijkse leveringen en hiermee de verse kasgewassen weer in uw pakket komen! De eerste raapsteel verwachten we rond 6 april! Heerlijk om weer naar uit te kijken, toch?

Wat er verandert:

– de eieren zullen weer enkel geleverd worden, denk er aub aan dat u niet per ongeluk de eieren van iemand anders meeneemt.

– de groente wordt ook enkel.

– het incasso bedrag voor de fruittassen zal hoger zijn, omdat er wekelijks weer een fruittas wordt geleverd.

In de kassen beginnen de gewassen lekker aan de groei te komen. En er is nog een beetje plek in de tunnelkassen en dan staat alles weer vol! Echt elk jaar weer een mooie omslag van de winter naar het voorjaar!

De tomatenplanten zijn ook al opgezaaid en deze worden deze week verspeend (in potten gezet), zodat ze meer ruimte en nieuwe grond krijgen om door te groeien, totdat ze na de voorjaarsgewassen in de kas zullen worden geplant.

En we waren blij met de vorst van afgelopen weekend, hierdoor was de grond hard waardoor Matthias met de trekker de kalk uit kon strooien over het land. We brengen om de zoveel jaar wat kalk aan om de ph – dus de zuurtegraad van de grond op peil te houden. Deze was in het verleden te laag.

Fijne dag en eet smakelijk!

Boterraapjes: dit zijn de gelige knollen. Schillen en in stukjes/repen snijden. Met een klont boter en een scheutje water en zout laten stoven. Eventueel op smaak brengen met kruiden of maak een roomsausje erbij. Een ragout van de oesterzwammen is ook erg lekker!

Mocht je de Meirapen hebben gekregen dan kun je deze ook op dezelfde manier stoven als de boterrapen, maar rauw zijn deze rapen ook erg geschikt. Qua structuur lijken ze op radijs, maar ze hebben een zachte milde smaak. Raspen door de winterpostelein salade of in zijn geheel een salade van maken.

Landkers: een kruidige salade groente die prima groeit in de ongestookte kas in Nederland. Er zijn maar weinig mensen die hem kennen en telen, maar wij zijn er fan van! Zo fijn om ook in de winter groene salades te kunnen eten en hierin ook nog te kunnen afwisselen! Geweldig toch? Daar kan geen sla uit Frankrijk tegen op! Op brood kun je de landkers ook eten.

Bewaartips: Alle bladgewassen kunnen in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen. Producten zoals winterpeen, bloemkool, knolselderij, rode kool, groenselderij kunnen in de groenten la worden bewaard of een schuur, deze liever niet in plastic. Uien droog en relatief warm bewaren.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).