Horsterhof groente abonnement 9 mei 2023

Volgende groentelevering: Dinsdag 16 mei 2023

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit

> Koolrabi, Paksoi, Sla en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Koolrabi, Paksoi, Sla, Bloemkool en Raapsteel.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
>Koolrabi, Paksoi, Sla, Bloemkool, Raapsteel en Wortel.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> Koolrabi, Paksoi, Sla, Bloemkool, 2 x Raapsteel, Wortel en Andijvie.

Bericht van het land

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben wij onze jaarlijkse plantjesmarkt gehouden. We vinden het super gaaf om te zien hoeveel mensen er zijn geweest! En dat al deze mensen houden van tuinieren, biologische plantjes, groenten of de gezelligheid op de Horsterhof!

De één heeft alleen een balkon, met zoveel mogelijk groenten, bloemen of kruiden, en de ander heeft een eigen moestuin en weer een ander koopt plantjes om weg te geven! Prachtig!

En vandaag zijn we weer volop aan het oogsten geweest om iedereen van verse groenten te voorzien. Voor sommigen is het een hele uitdaging om al het bladgroen te verwerken in mooie maaltijden, maar je moet maar zo denken; dit is maar tijdelijk, binnenkort komt de knolvenkel eraan en de spitskool groeit ook al mooi door.

Groene bladgroenten bevatten een mooie mix van oplosbare vezels die je cholesterol kunnen verlagen en niet-oplosbare vezels, die je spijsvertering een handje helpen. Daarbij komt nog dat er ook veel foliumzuur zit in bladgroen. Kortom; geniet ervan en eetsmakelijk! Een goede week gewenst en tot volgende week!

Koolrabi: een echte voorjaarsknol, sappig aan de binnenkant. Wij vinden hem het allerlekkerst, gewoon rauw op de vuist, bijna zoals een appel. Of plakjes koolrabi bij de lunch, of op brood met kaas. Koken kan ook, maar dan smaakt hij meer naar bloemkool.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De verse bladgroenten liefst in een plastic zak, anders verleppen ze heel snel.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).