Horsterhof groente abonnement 9 november 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 23 november 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Knolvenkel, Raapsteel, Radicchio, Uien rood en wit, Zoete bataat, Rode biet OF Paprika, Pepers, Sla en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Knolvenkel, Raapsteel, Radicchio, Prei, Uien rood en wit, Zoete bataat, Rode biet OF Paprika, Pot Augurken, Pepers, Sla.

Inhoud middel abonnement: Knolvenkel, Raapsteel, Radicchio, Prei, Uien rood en wit, Zoete bataat, Rode biet OF Paprika, Pot Augurken, Pepers, Sla en Groenlof.

Inhoud groot abonnement: Knolvenkel, Raapsteel, Radicchio, Prei, Uien rood en wit, Zoete bataat, Rode biet, Pot Augurken, Paprika, Pepers, Sla en Groenlof.

Bericht van het land

En daar is hij dan! Het eerste dubbele pakket van het jaar, vol met herfstgroenten! De laatste pepertjes uit de kas! De pepers zijn erg goed te bewaren. Bijvoorbeeld door ze aan een touwtje te hangen of op een plankje in de keuken laten liggen, ook als ze indrogen kun je elke keer een stukje ervan af snijden en gebruiken, fijn snijden of door de vijzel. Sommige klanten vriezen ze in, maar dat hebben wij zelf nog niet geprobeerd omdat de pepers meestal snel op zijn.

Verder is het land bijna leeg, de eerste stukken zijn bemest en geploegd en dit betekent rust voor de grond, maar zeker ook wat meer rust voor ons.

Wij kunnen bezig om alle machines schoon te maken, te smeren en weg te zetten, het erf opruimen, houtsingels uitdunnen en hout zagen, vliesdoeken uitzoeken voor de vorstperioden in de kas enz…

In de kas en tunnelkassen telen we de hele winter door winterpostelein, veldsla en landkers (of barberakers). Dit zijn dé Nederlandse salade groenten die je de hele winter door kunt eten.

De zuurkool is ondertussen ook klaar! We hebben al een ton opengemaakt en de eerste zuurkool is verkocht in de boerderijwinkel. Hij is nog vrij jong, wat inhoudt dat hij nog stevig is, en naarmate hij wat langer in het vat zit wordt hij zachter. In het volgende pakket kunnen we iedereen verblijden met een zakje zuurkool!

Geniet van de groenten en tot over twee weken, voor de zekerheid laten we onderstaande data nog even staan 😊

Neem dus twee doosjes eieren mee, als je er normaal 1 hebt. 1 fruittas en 1 krat groenten (hierin zit een dubbele hoeveelheid).

9 november – 1e dubbele pakket (zit gewoon in 1 krat, qua waarde is hij verdubbeld) dubbele eieren en enkele fruittas.

23 november – dubbel pakket enz.

7 december – dubbel pakket enz.

21 december – laatste pakket van 2021.

11 januari 2022 – 1e dubbele pakket van 2022.

Probeer deze data in je agenda te zetten en let op dat je dubbele eieren meeneemt en gewoon 1 krat groente zoals je gewend bent, niet twee kisten meenemen! De waarde van de groenten is verdubbeld per levering.

De vakantielijst ligt nog tot en met 18 december in de winkel, hierna is de winkel gesloten tot en met 6 januari. Dus voor wie nog gebruik wil maken van het vakantie krediet is van harte welkom op woensdag van 13 tot 17.00 en op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17.00 uur!

Vanaf vrijdag 7 januari is de winkel weer geopend!

Radicchio: een prachtige groente die erg geschikt is om als salade te eten:

Snijd hem in fijne reepjes. Op smaak maken met stukjes appel, rozijnen en walnoten en verse geitenkaas. Een dressing maken van olie, azijn, peper, zout en honing. Ronduit verrukkelijk vinden wij!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.

Leg de sla en raapsteel nooit zonder doek of plastic zak in de koelkast, anders drogen deze uit.

De uien kunnen op een droge plaats buiten de koelkast bewaard worden.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).