Onze pakketten

Op de Horsterhof telen we jaarlijks meer dan 80 soorten groenten. Dit doen we met veel zorg en aandacht voor de bodem, zonder bestrijdingsmiddelen en in samenwerking met de natuur. Onze groenten hebben hierdoor een gezonde voedingsbodem en krijgen de tijd om te groeien en op natuurlijke wijze hun smaak te ontwikkelen. Met een abonnement op een van onze pakketten ben je wekelijks zeker van een gevarieerd pakket met verse biologische seizoensgroenten en steun je onze verantwoorde en duurzame manier van voedselproductie. Zo investeren we samen in een gezonde toekomst.

Naast groenten bieden we ook fruit en eieren aan. Al het fruit is biologisch en wordt zoveel mogelijk regionaal ingekocht. Exotisch fruit komt uit het buitenland. In het voorjaar van 2017 hebben we ruim 25 fruitbomen aangeplant, hiermee willen we op termijn meer eigen fruit in de fruittassen aanbieden.

De eieren komen van onze eigen kippen!

Wij bieden de volgende pakketten:

  • Een combi pakket (groente&fruit) met 3 soorten groenten en ca 4 stuks fruit, €10,50 per week (45,50 per maand)
  • Klein groentepakket met 5 soorten groenten, €11,50,- per week (49,83 per maand)
  • Middel groentepakket met 6 soorten groenten, €15,- per week (65,00 per maand)
  • Groot groentepakket met met minimaal 6 à 7 soorten groenten, €18,50 per week (80,16 per maand)
  • Een kleine fruittas van ca 1 tot  1,5 kilogram fruit, €9,50 per tas
  • Een grote fruittas van ca 2 tot 2,5 kilogram fruit, €12,50 per tas
  • Een doosje eieren van de Horsterhof 6 stuks, €3,60 per doosje

MELD JE HIER AAN >>

Gebaseerd op CSA

Ons pakket systeem is gebaseerd op de principes van community-supported agriculture (CSA), gemeenschapslandbouw in gewoon Nederlands. CSA is een vorm van samenwerking tussen burgers en lokale boeren. Burgers betalen jaarlijks vooraf een bijdrage aan de boer, in ruil hiervoor ontvangen zij gedurende het seizoen een deel van de oogst. De meeste kosten voor de teelt zitten in de voorbereiding en de aankoop van zaai- en plantgoed. Doordat de deelnemers aan het begin van het jaar hun bijdrage betalen aan de boer is er voldoende werkkapitaal om de productiekosten te dekken en is er loonzekerheid voor de boer onafhankelijk van zijn productie of de marktprijzen. De deelnemers betalen dus in verhouding tot de productiekosten en niet zozeer tot wat ze krijgen. Dit is een vorm van solidariteit. Een lokale gemeenschap en een boer sluiten een verbintenis af en nemen wederzijds verantwoordelijkheid.

Hoe werkt het op de Horsterhof?

In het begin van het jaar wordt het teeltplan opgesteld waarbij we het op prijs stellen dat deelnemers het hele jaar onze groenten afnemen, we kunnen de gewassen immers niet vragen hun groei te pauzeren als er gedurende het jaar deelnemers stoppen. Uiteraard is het mogelijk om een proef abonnement te nemen van 1 maand om te kijken hoe het bevalt en is het abonnement altijd maandelijks opzegbaar.

Met een abonnement op een groentepakket verbind je je in principe voor een heel jaar aan de oogst, maar dit hoeft uiteraard niet. In ruil hiervoor mag jij van ons verwachten dat wij ons best doen om een goede oogst te realiseren en jou voorzien van een gevarieerd pakket met de beste biologische seizoensgroenten. Waar nodig zullen we ons eigen aanbod hierbij aanvullen met biologische groenten van andere boeren uit de regio.

De gewassen gaan niet op zomer vakantie dus ook wanneer jij op vakantie gaat loopt je abonnement gewoon door. Je hebt dan de keuze om je pakket gewoon te laten bezorgen en deze te delen met bijvoorbeeld je buren of misschien wel je huisoppas. Ook kun je kiezen voor een tijdelijke pauze van de levering, je betaalt wel gewoon voor de gepauzeerde leveringen. Ter compensatie ontvang je een winkelkrediet van ons ter waarde van de gepauzeerde leveringen welke je kunt uitgeven in onze boerderijwinkel. Dit tegoed van de zomervakantie is geldig tot het einde van het desbetreffende jaar. Deze zomer vakantie regeling is niet geldig voor de andere vakanties.

Gedurende de wintermaanden ontvang je je groentepakket 1 x per 2 weken. De pakketten zijn dan veelal gevuld met winterse bewaargroente en je ontvangt dan ook een dubbele hoeveelheid. Ook de fruittassen en de eieren worden ’s winters 1 x per 2 weken geleverd hoewel we het fruit niet verdubbelen. Vanaf het moment dat de eerste verse bladgewassen in de kas kunnen worden geoogst schakelen we over op wekelijkse leveringen voor alle pakketten.

Betaling

Het betalen van je groentepakket gaat via automatische incasso. Er zijn twee opties voor de betaling: een jaarlijkse incasso of een maandelijkse incasso.

De jaarlijkse incasso: In januari incasseren we de kosten voor jouw groentepakket voor het gehele jaar. Start je na januari met een groentepakket? Dan brengen we de groentepakketten die je gemist hebt in mindering op de jaarlijkse kosten, je betaalt dan alleen voor de groentepakketten vanaf het moment dat je begint tot het einde van het jaar. Dit bedrag incasseren we in de maand dat je start. De meeste kosten voor de teelt zitten in de voorbereiding en de aankoop van zaai- en plantgoed. Doordat de deelnemers aan het begin van het jaar hun bijdrage betalen aan de boer is er voldoende werkkapitaal om de productiekosten te dekken.

De maandelijkse incasso: Elke maand rond de 20e worden de kosten voor het groente abonnement geïncasseerd.

De kosten voor de fruittassen en de eieren worden altijd maandelijks geïncasseerd.

Afhaaladressen

Voor de verspreiding van onze pakketten maken wij gebruik van afhaaladressen. Dit zijn particuliere adressen van vrijwilligers en veelal klanten die belangeloos hun tuin of schuur beschikbaar stellen.

Er zijn afhaaladressen in Arnhem (Heijenoord, Sonsbeek-Noord, Molenbeke, Hoogkamp, Paasberg, Elderveld, Monikkenhuizen, Statenkwartier, De Laar West, Rijkerswoerd, Vredenburg, Malburgen) , Huissen, Oosterbeek, Velp, Doesburg, Zevenaar, Giesbeek, Rheden en Hoog-Keppel. Uiteraard kan het pakket ook opgehaald worden op de boerderij.

Neem contact met ons op zodat we samen kunnen zoeken naar het meest geschikte afhaaladres bij jou in de buurt. Je pakket wordt op dinsdag afgeleverd op het door jou gekozen afhaaladres en staat vanaf 17:00 uur voor je klaar.  In Arnhem noord kan het pakket voor € 15,00 per maand bij jou aan huis bezorgd worden. Op de boerderij kun je je pakket vanaf 11:00 uur ophalen.

Bericht van het land

Wekelijks kan je in het bericht van het land lezen welke seizoen groenten die week in het groentepakket zitten en hoe je deze het best kunt bewaren. Ook lees je er meer informatie over de gewassen en worden er regelmatig tips en recepten in vermeld. Dit bericht ontvang je per e-mail en is ook te lezen op deze website.

Je abonnement beëindigen

Onze abonnementen worden aan het einde van elke periode automatisch verlengd zodat je je niet elke keer opnieuw hoeft aan te melden. Uiteraard hopen we dat je tevreden bent met onze pakketten en deze blijft afnemen. Mocht je toch willen stoppen dan geldt hiervoor een opzegtermijn.

Betaal je per jaar dan is je abonnement ook uitsluitend jaarlijks op te zeggen. In dat geval ontvangen we graag voor 31 december een bericht van je. De laatste levering vindt dan plaats in december van het jaar dat je opzegt. Betaal je per maand dan geldt een opzegtermijn van 1 maand per 1e van de maand. Zeg je bijvoorbeeld halverwege mei je abonnement op dan ontvang je in juni je laatste groentepakketten en stopt het abonnement per 1 juli.