Ontvang wekelijks het beste van ons land met het gemak van ons groentepakket.

Biologische groenten de Horsterhof
Biologische groenten de Horsterhof
Biologische groenten de Horsterhof

Samen voor een gezonde toekomst

Op de Horsterhof telen we jaarlijks meer dan 80 soorten groenten. Dit doen we met veel zorg en aandacht voor de bodem, zonder bestrijdingsmiddelen en in samenwerking met de natuur. Onze groenten hebben hierdoor een gezonde voedingsbodem en krijgen de tijd om te groeien en op natuurlijke wijze hun smaak te ontwikkelen. Met een abonnement op een van onze pakketten ben je wekelijks zeker van een gevarieerd pakket met verse biologische seizoensgroenten en steun je onze verantwoorde en duurzame manier van voedselproductie. Zo investeren we samen in een gezonde toekomst.

Meer dan groenten

Naast groenten bieden we ook fruit en eieren aan. Al het fruit is biologisch en wordt zoveel mogelijk regionaal ingekocht. Exotisch fruit komt uit het buitenland. In 2017 zijn we begonnen met het aanplanten van fruitbomen, we breiden dit steeds verder uit, zodat we steeds meer eigen fruit in de fruittassen kunnen aanbieden.

De eieren komen van onze eigen kippen die we houden in een mobiele kippenkar en die veel ruimte krijgen om lekker te scharrelen op verschillende plekken van het land. 

Onze pakketten

Klein groentepakket

Dit pakket bevat 5 soorten groenten en kost €11,50 per week (€49,83 per maand).

Middel groentepakket

Dit pakket bevat 6 soorten groenten en kost €15 per week (€65 per maand).

Groot groentepakket

Dit pakket bevat 7 soorten groenten en kost €18,50 per week (€80,16 per maand).

Combi-pakket

Een combinatie van drie soorten groenten + fruit. Dit pakket kost €10,50 per week (of €45,50 per maand).

Fruittas

We hebben ook losse fruittassen, zowel klein (ca 1-1,5 kg €9,50) als groot (ca 2 - 2,5 kg €12,50)

Eieren

Maak je pakket af met een doosje eieren van onze eigen kippen! Een doosje kost €3,60

Biologische groentenpakketten

Hoe het werkt.

Veelgestelde vragen

Ons pakket systeem is gebaseerd op de principes van community-supported agriculture (CSA), gemeenschapslandbouw in gewoon Nederlands. CSA is een vorm van samenwerking tussen burgers en lokale boeren. Burgers betalen jaarlijks vooraf een bijdrage aan de boer, in ruil hiervoor ontvangen zij gedurende het seizoen een deel van de oogst. De meeste kosten voor de teelt zitten in de voorbereiding en de aankoop van zaai- en plantgoed. Doordat de deelnemers aan het begin van het jaar hun bijdrage betalen aan de boer is er voldoende werkkapitaal om de productiekosten te dekken en is er loonzekerheid voor de boer onafhankelijk van zijn productie of de marktprijzen. De deelnemers betalen dus in verhouding tot de productiekosten en niet zozeer tot wat ze krijgen. Dit is een vorm van solidariteit. Een lokale gemeenschap en een boer sluiten een verbintenis af en nemen wederzijds verantwoordelijkheid.

Het vakantietegoed kan tot het einde van het desbetreffende jaar in de winkel uitgegeven worden. 

Natuurlijk proberen we dat wel, maar we willen jou voorzien van een gevarieerd pakket met de beste biologische seizoensgroenten. Waar nodig zullen we ons eigen aanbod hierbij aanvullen met biologische groenten van andere boeren uit de regio.

Het betalen van je groentepakket gaat via automatische incasso. Er zijn twee opties voor de betaling: een jaarlijkse incasso of een maandelijkse incasso.

De jaarlijkse incasso: In januari incasseren we de kosten voor jouw groentepakket voor het gehele jaar. Start je na januari met een groentepakket? Dan brengen we de groentepakketten die je gemist hebt in mindering op de jaarlijkse kosten, je betaalt dan alleen voor de groentepakketten vanaf het moment dat je begint tot het einde van het jaar. Dit bedrag incasseren we in de maand dat je start.

Elke maand rond de 20e worden de kosten voor het groente abonnement geïncasseerd.

De kosten voor de fruittassen en de eieren worden altijd maandelijks geïncasseerd.

Voor de verspreiding van onze pakketten maken wij gebruik van afhaaladressen. Dit zijn particuliere adressen van vrijwilligers en veelal klanten die belangeloos hun tuin of schuur beschikbaar stellen.

Er zijn afhaaladressen in Arnhem (Schuytgraaf Noord, Heijenoord, Sonsbeek-Noord, Molenbeke, Hoogkamp, Paasberg, Elderveld, Monnikenhuizen, Statenkwartier, De Laar West, Rijkerswoerd, Vredenburg, Malburgen) , Huissen, Oosterbeek, Velp, Doesburg, Westervoort, Zevenaar, Giesbeek, Rheden en Hoog-Keppel. Uiteraard kan het pakket ook opgehaald worden op de boerderij.

Neem contact met ons op zodat we samen kunnen zoeken naar het meest geschikte afhaaladres bij jou in de buurt. Je pakket wordt op dinsdag afgeleverd op het door jou gekozen afhaaladres en staat vanaf 17:00 uur voor je klaar.  In Arnhem noord kan het pakket voor € 15,00 per maand bij jou aan huis bezorgd worden. Op de boerderij kun je je pakket vanaf 11:00 uur ophalen.

Wekelijks kan je in het bericht van het land lezen welke seizoen groenten die week in het groentepakket zitten en hoe je deze het best kunt bewaren. Ook lees je er meer informatie over de gewassen en worden er regelmatig tips en recepten in vermeld. Dit bericht ontvang je per e-mail en is ook te lezen op deze website.

Onze abonnementen worden aan het einde van elke periode automatisch verlengd zodat je je niet elke keer opnieuw hoeft aan te melden. Uiteraard hopen we dat je tevreden bent met onze pakketten en deze blijft afnemen. Mocht je toch willen stoppen dan geldt hiervoor een opzegtermijn.

Betaal je per jaar dan is je abonnement ook uitsluitend jaarlijks op te zeggen. In dat geval ontvangen we graag voor 31 december een bericht van je. De laatste levering vindt dan plaats in december van het jaar dat je opzegt. Betaal je per maand dan geldt een opzegtermijn van 1 maand per 1e van de maand. Zeg je bijvoorbeeld halverwege mei je abonnement op dan ontvang je in juni je laatste groentepakketten en stopt het abonnement per 1 juli.

Wil je graag lokaal en seizoensgebonden eten en tegelijkertijd bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling? Dan is een groentepakket van een lokale boerderij in Arnhem misschien wel de perfecte keuze voor jou en je gezin!

Een groentepakket is een wekelijkse selectie van verse, seizoensgebonden groenten en fruit van een lokale boerderij. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van het kopen van groenten bij een supermarkt:

Gezonder 
Groenten uit een groentepakket zijn vaak verser en dus gezonder dan groenten die lange afstanden hebben afgelegd om in de supermarkt te komen. Bovendien worden ze vaak zonder pesticiden geteeld en zijn ze biologisch gecertificeerd.

Duurzamer 
Een groentepakket draagt bij aan duurzaamheid door minder voedselverspilling te creëren. De boer levert alleen de hoeveelheid groenten die besteld is, waardoor er minder afval is. Ook eet je seizoensgebonden, lokaal geproduceerde groenten waardoor er minder transport nodig is.

Als je geïnteresseerd bent in duurzaamheid en graag bewuste keuzes maakt, dan kan een groentepakket bijdragen aan deze doelen. Door het steunen van de lokale landbouw draag je namelijk bij aan een gezonde en duurzame gemeenschap.

Daarnaast kan je met een groentepakket ook creatiever koken doordat je seizoensgebonden groenten krijgt. Je leert nieuwe recepten uitproberen en proeft groenten die je anders misschien nooit zou eten.