Zelf oogsten op de Horsterhof

Hoe werkt dat?

Zelfoogstseizoen 2023

Het zelfoogstseizoen loopt vanaf 13 mei 2023 en eindigt op 4 november 2023.

Oogstregels

Je bent elke week  van maandag tot en met zaterdag welkom tussen 8.30 uur een 19.00 uur ’s avonds.
Alles wat groeit en bloeit mag geoogst worden als het rijp is. Wij zullen dit uitleggen en vraag gerust wat er geoogst kan worden. Gedurende het seizoen wisselt het aanbod continu,  in het voorjaar is het een wat beperkter aanbod  en van zomer tot najaar uitgroeiend naar een zeer  veelzijdig  aanbod. Wij zorgen dat er elke week voldoende is om te oogsten.

Waar mag er geoogst worden

Tenzij voor de desbetreffende week anders aangegeven mag er overal geoogst worden zowel op het land als in de kassen en kruidentuinen.  Het is de bedoeling dat je oogst voor het aantal personen uit je huishouden die je hebt opgegeven en dat je oogst voor vers gebruik.  Dus niet om in te maken, of voor je buurvrouw.

Jou eerste oogstdag

Op jou eerste zelfoogst dag helpen de boeren met het wegwijs maken op de boerderij, leren hoe en wat er geoogst mag worden, waar de geoogste groenten kunnen worden gewassen,  en waar bv het toilet is.  De boeren zijn het hele jaar aanwezig op de tuin, en er is altijd ruimte voor een korte vraag en update. Iedereen neemt een eigen schaar, mes en oogstmandje of tas mee.

Aanmelden

Geef je op door het formulier in te vullen en terug te sturen naar info@horsterhof.nl

Download hier het Zelfoogst inschrijfformulier

Kies het aantal personen waarvoor je wilt oogsten.

De betaling is vooruit per seizoen of per maandelijkse incasso. Tevens kan er ook met de lokale munt Arnhems Hert voldaan worden.

Je geeft je op voor het oogstseizoen, het is dus niet maandelijks opzegbaar zoals onze groentepakketten.

Wij kijken er naar uit om je te verwelkomen!